Izgalomban nem lesz hiány

2018.05.07. 11:00

Sorsdöntő meccs vár futsalcsapatunkra

Hétfő este 19 órakor újabb rangadó vár a futsalcsapatunkra, amely a helyi sportcsarnokban az egyre jobb formát mutató Nyírgyulaj gárdáját fogadja. Fontos pontokért küzdenek a felek, így minden bizonnyal egy izgalmas találkozót láthat majd a közönség.

Balogh Tamás

Fekete Róbert (fehérben) a hazaiak kulcsjátékosa

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Soros ellenfelünk a rájátszást a szomszédvár listavezetőjével, idegenben egy akkor még meglepetésnek számító 2–1-es zakóval kezdték. Sokáig ízlelgettük az eredményt, de utána a Dunaferr DUE Renalpin FC is ellátogatott, a mára már egyre zajosabb és kemény csatáknak helyet adó nyírbátori csarnokba, ahol 3–2-es újvárosi siker született. E derbin megtapasztalhattuk, a Nyírgyulaj csapata az egy villanásnyi kihagyást is szigorúan bünteti, így akik látták az új játékukat, nem csodálkoztak a Fradi elleni, idegenben elért 2–0-s győzelmükön. A következő megmérettetésük a hozzájuk érkező Debrecen ellen következett.

A sodró lendületű játék az 5–2-es sikerüket hozta. Legutóbb a Berettyóújfalut fogadták és a vendégek okkal örülhettek a kétgólos győzelmüknek! Jelenleg a csoport harmadik helyén állnak.

És hogy mi is történt az újvárosiakkal a rájátszás eddigi szakaszában?

A hadra fogható piros-fehér legénység az adott mérkőzéseken a tudásának legjavát produkálva harcolta végig az előző négy fordulót.

Az őket sújtó sérüléshullámot maximális akarattal próbálták feledtetni. A nehéz körülményekkel dacolva, most a második helyen állnak. Kettő ponttal a harmadik helyen álló mostani vendégek előtt. Sietve tesszük hozzá, hogy sorsolás rendje miatt, ők egy meccsel többet játszottak.

A rájátszást a már említett Nyírgyulaj elleni, idegenben vívott 3–2-es győzelmünkkel kezdtük. Utána jött a Fradi, az eredmény pedig egy szívmegállítóan izgalmas mérkőzésen a fájdalmas 2–2.

A következő kihívást a debreceni portya jelentette. A fordulatos találkozóról, 4–2-es sikerrel tért haza a csapatunk. Legutóbb az ide érkező MVSC Berettyóújfalu okozott nekünk megoldhatatlan feladatot.

Nem a mi napunk volt, az akkor is tartalékos alakulatunk parádés, de meddő játékuk után sajnos bukta a pontokat az 1–4-es eredménnyel.

Fekete Róbert (fehérben) a hazaiak kulcsjátékosa
Fotós: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A hétfő esti találkozó előtt így nyilatkozott a dunaújvárosiak szakvezetője, Takó Csaba:

– Azt gondolom, hogy ha azt a játékot tudjuk hozni, mint a Berettyóújfalu elleni mérkőzés első félidejében, akkor az már egy jó kiindulási alap lehet, amihez nyilván hozzá kell tenni az eredményességet is. A szép játék mellett a gólokat is be kell lőni, és akkor ki fog jönni, hogy mi vagyunk a jobb csapat.

Természetesen jó alakulat az ellenfelünk. Igaz, hogy az utolsó két alkalommal idegenben találkoztunk velük, de ott nagyon megnehezítették a dolgunkat. Ennek ellenére meg vagyok győződve arról, hogy a miénk egy sokkal jobb csapat, mint az övék. Bízom abban, hogy ennek érvényt is tudunk szerezni és remélem, hogy a csapat megajándékoz engem a születésnapomra egy szép győzelemmel! Remélem, népes közönség előtt játszhatunk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában