Foci

2018.05.06. 19:36

DPASE győzelem született, magabiztos játékkal

Magabiztos játékkal tartotta itthon a három bajnoki pontot szombaton a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata. Az NB III Közép csoportjának a 26. fordulójában a Dabas együttesét verték az újvárosiak.

Gróf András

Végre magabiztosan játszott a DPASE, amelynek játékából ezúttal a gólok sem hiányoztak

Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros PASE– FC Dabas 3–0 (0–0) Dunaújváros Stadion, 200 néző. Vezette: Borbás Bottyán (Sándor Z., Pipicz). Dunaújváros PASE: Vaszócsik – Zvara D. (Perjési a 90. p.), Kovács G., Csehi T. (Karacs R. a 87. p.), Dobos Á., Dorogi R., Tóth T., Szepessy R., Király B. (Holentoner a 90. p.), Tóth Á., Pál D. Vezetőedző: Dobos Barna.

A találkozó első helyzete Tóth Tibor előtt adódott, akinek lövését a vendégek hálóőre hárította. A tizedik percben Csehi Tamás távoli lövését védte Sebestyén. A játékrész közepén megszerezhette volna a vezetést az FC Dabas, de Földes lövését Vaszócsik hatástalanította. Az első félóra végén Földes nagy helyzetben nem találta el a kaput, majd Tóth Ákos szöglet utáni „mentése” okozott gondot Vaszócsik kapusnak. Az első félidő lefújása előtt Erős távoli lövését hárította a hazaiak hálóőre. A fordulást követően hamar megszerezte a vezetést a hazai együttes. A 48. percben Dobos Áron átadását követően Tóth Tibor talált a vendégek kapujába (1–0).

Végre magabiztosan játszott a DPASE, amelynek játékából ezúttal a gólok sem hiányoztak
Fotós: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Nyílt játékot követően a 60. percben növelték előnyüket az újvárosiak. Dobos Áron passza után Tóth Tibor emelte el a védő elől a labdát, majd a kapuba pöccintett (2–0). A 80. percben Pál Dávid egy megelőző szerelést követően az egész vendégtérfélen végigvezette a labdát, de a tizenhatosról mellé bombázott. A hajrában Tóth Tibor megszerezhette volna harmadik találatát, de fejese gyengére sikeredett. A rendes játékidő vége előtt egy perccel egy jobb oldalról érkező beadást Szepessy Róbert fejelt a hálóba (3–0).

A forduló további eredményei: Rákosmente KSE– SZEOL FC 1–1, Makó FC–Mórahalom VSE 2–0, Szekszárdi UFC–Hódmezővásárhelyi FC 2–0, Iváncsa KSE–Vecsési FC 5–4, Szentlőrinc SE–Pécsi MFC 2–4, Kozármisleny FC–Paksi FC II, Duna Aszfalt TVSE–Budapest Honvéd-MFA II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában