A lét a tét a derbin

2018.04.20. 20:46

Megyei rangadó vár vasárnap itthon a Gorillákra

A magyar amerikaifutball két feltörekvő bástyája csap össze vasárnap délután 15 órától a helyi stadionban a Dunaújváros Gorillaz kontra Fehérvár Enthroners találkozón. A megyei rangadón a rájátszás a cél mindkét gárda számára, tehát parázs meccs előtt állunk.

Szabó Szabolcs

Kőkemény párharcokat láthat majd a Gorillák szurkolóserege vasárnap Fotó: HK / DH

Tény, a szezon előtt több mint jelentős vérfrissítésen esett át csapatunk, a Dunaújváros Gorillaz, amely a HFL első két fordulójában sajnos nem szerzett pontot, sőt, mindkét meccsen lenullázták a Gorillákat. A szakemberek is elmondták, a csapat védekezése megfelelő, ám a támadójátéknak javulnia kell. Az újonc fehérváriak is számos játékossal erősítettek, ám egyelőre ők is nulla ponttal állnak a tabellán, így a harmadik fordulóban mindkét csapat számára létkérdés a pontszerzés.

Kőkemény párharcokat láthat majd a Gorillák szurkolóserege vasárnap Fotó: HK / DH

Bachrathy Kornél, a DAK Acél Gorillaz elnöke így nyilatkozott: – Amennyiben erre a meccsre sem tudjuk összekapni magunkat támadóoldalon, akkor nem tudom melyiken sikerülne. Bár nem gondolom kimondottan gyengének a fehérvári védelmet, mégis talán sebezhetőbb, mint a korábbi ellenfelek egységei. A védelmünket nem féltem, meg kell nyernünk a megyei derbit.

A siker érdekében a támadóknak el kell kezdeniük a pontgyártást

Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners vezetőedzője:

– Nagyon fontos találkozó fog következni a hét végén. Ez egy megyei rangadó, aminek nagy múltja van már más sportokban. Kicsit mindenki jobban figyel rá a megyében. Ráadásul mindkét csapat rosszul indult, van mit javítanunk játékban és eredményben is. Megvolt az első osztrák bajnoki mérkőzésünk. Nyilván ez teljesen más szint, mint a HFL, de sikerült szépen nyitni. Nincs teljesen külön keretünk, de lehetőség volt rotálva azokat is játszatni, akik a HFL-ben kevesebb szerepet kapnak. Illetve azoknak is jót tett szerintem, akik a HFL kezdő keretét képezik. Dolgozunk tovább mindkét fronton.

Itt az idő

Iván László, a Gorillák egyik alapembere így nyilatkozott lapunknak a találkozó előtt:

– A két szomszédos megyei jogú város a sport számos területén komolyan rivalizál egymással. Ennek szellemében igazi derbi lesz vasárnap a Gorillaz – Enthroners összecsapás. Az első két meccsükön sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztük, ám itt az idő, hogy javítsunk, és életben tartsuk reményeinket a rájátszásra. Kő­kemény meccsre és remek hangulatra számítok. Bízom a csapatban és a győzelmünkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában