DSE Röplabda Akadémia

2018.01.31. 21:19

Megvédte elsőségét a Hild csapata

Az elmúlt hét végén a hajdúsági megyeszékhelyen rendezték az V–VI. korcsoportos Röplabda Diákolimpia országos döntőjét, amelyen két, dunaújvárosi együttes is pályára lépett.

Gróf András

A Hild József Szakgimnázium gárdája megszerezte a bajnoki címet Fotó: Hild József Szakgimnázium

A nyolcas finálé tagja volt a Pannon Oktatási Központ és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Hild József Szakgimnázium gárdája is. Mindkét csapat keretét a DSE Röplabda Akadémián nevelkedő játékosok alkották.

A technikai értekezleten nagy meglepetésre mindkét dunaújvárosi intézmény együttesét az A csoportba sorsolták, így biztossá vált, hogy ők a csoportmérkőzések során már játszanak egymás ellen. A Hild–­Pannon párharcot végül szoros szettekkel a Hild iskola csapata nyerte 3:0-ra. A folytatásban Szűcs Ákos csapata a házigazda Debrecen ellen magabiztos játékkal nyert 3:0-ra. A csoport harmadik mérkőzésén a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium elleni meccset is 3:0-ra hozta a Hild gárdája, így csoportgyőztesként várhatták a felsőházi rájátszást. A döntőbe kerülésért a kaposvári Eötvös Loránd Gimnázium ellen léptek pályára az újvárosiak, de ez sem jelentett különösebb akadályt, hiszen 3:0-ra diadalmaskodtak. A Hild játékosai a fináléban parádés játékkal ismét 3:0-s győzelmet arattak a kecskeméti Bolyai János Gimnázium gárdája ellen, így szettveszteség nélkül nyerték meg a viadalt.

A Hild József Szakgimnázium gárdája megszerezte a bajnoki címet
Fotó: Hild József Szakgimnázium

A bajnokcsapat névsora: Amdegha Mohamed Ádám, Bohnicsek Szilveszter, Csizmadia Tamás Martin, Dér János Alex, Hartyányi Gergő, Ihász Benett, Jerzsabek Botond, Koch Adolf, Matyiák Árpád, Móró Ákos, Nemes Gábor Marcell, Sárközi Kálmán Károly, Tompai Bence Zsolt. Edző: Szűcs Ákos.

Különdíjasok: Bohnicsek Szilveszter (Hild Szakközépiskola) legjobb támadó, Csizmadia Tamás (Hild) legjobb előkészítő, Kiss Máté (Eötvös) legtechnikásabb játékos, Szűcs Ákos (Hild) legeredményesebb testnevelő.

A győztes csapat edzője, Szűcs Ákos, a következőképpen értékelte a diadalt: – Minden játékos, vezető azzal az egyértelmű céllal indult az országos döntőre, hogy azt meg szeretné nyerni. A körülmények nem voltak túl jók, de mi elsősorban a játékkal foglalkoztunk. Csapatunk akadémiában való neveltetése látványosan kiemelkedett minden területen. Úgy vélem, ez egy jó felkészülés volt a júniusban Brnó­ban rendezendő ISF középiskolai világbajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában