női vízilabda-együttes

2018.01.08. 21:35

Még a kapusunk is gólt szerzett

Péntektől vasárnapi Franciaországban egy nemzetközi tornán szerepelt a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabda-együttese. A lányok végül három győzelem mellett egy vereséggel zártak, a vasárnapi finálé pedig elmaradt.

Gallai Péter

A lányok a Lille-ben rendezett nemzetközi tornán szerepeltek vasárnapig Fotó: DFVE

Szombaton Tatabányán folytatódik a bajnoki szezon Mihók Attila együttese számára, ami előtt külföldi edzőtáborban is gyakorolt a csapat. A lányok Lille-ben szerepeltek egy tornán, ahol először a hazai nagy rivális BVSC csapata ellen ugrottak vízbe. Mondhatni még, mindkét csapaton látszott a karácsonyi bejgli nyoma, hiszen elég nehézkes volt a mérkőzés tempója, a vége 11-8-lett a zuglóiak javára. Szilágyi Dorottya ekkor még nem játszott, mert aznap csatlakozott a csapathoz Ausztráliából.

A lányok a Lille-ben rendezett nemzetközi tornán szerepeltek vasárnapig
Fotó: DFVE

A folytatásban a DUE-Maarsk 20-5-re múlta felül a holland Ravinj csapatát – gólszerző: Ziegler, Sajben Nikolett, Brezovszki, Huszti V., Garda 2, Lara Luka 2, Horváth 2, Hlengiwe 3, Szilágyi 3, Gurisatti 4. Az ellenfélnél egy felnőttválogatott és egy olimpiai bajnok is szerepelt. Lányaink lehengerlő játékot mutatva, rengeteg lefordulás góllal és labdaszerzésekkel a harmadik negyedre már nagy előnyre tettek szert. A másik mérkőzésen a BVSC csapata döntetlent játszott a Lille gárdájával. Szombaton délután jött a következő mérkőzés a házigazdák ellen, ami nehezebbnek ígérkezett. Azonban a dunaújvárosiak magabiztosan játszottak, végig vezettek, az utolsó másodpercben Ziegler Diána nagyszerű félpályás góllal állította be a 14-8-as végeredményt. Góllövő: Sajben, Vályi F., Ziegler, Mahieu, Garda 2, Szilágyi 3, Gurisatti 5.

Vasárnap elsőként ismét a Lille volt az ellenfél, ezúttal 12-4-es magyar siker született. Gólszerző: Aarts, Sajben, Vályi V., Mahieu, Szilágyi, Garda, Hlengiwe 2, Horváth 2, Gurisatti 2.

A lányok nagyon jó védekezéssel és gyors támadójátékukkal hamar eldöntötték a mérkőzést. Laura Aarts nemcsak a védéseivel tűnt ki, hanem a nyolcadik gólt is ő szerezte! Egy megúszást követően az ellenfél kapusa kimozdult, Laura pedig szemfülesen átdobta őt. Érthető, hogy az újvárosi kispad felrobbant és üdvrivalgással fogadta a villanást. A döntőben a BVSC lett volna csapatunk ellenfele, végül az edzők úgy egyeztek meg, ezt a mérkőzést már nem játsszák le. Így a torna győztes nélkül maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában