Futsal

2018.01.15. 09:00

A bajnoki címvédőhöz utazik a Dunaferr-DUE-Renalpin

A futsal első osztály alapszakaszának tizenharmadik fordulójában hétfőn 19.30 órakor a címvédő Rába ETO vendégeként lép pályára a Dunaferr-DUE-Renalpin FC együttese.

Gróf András

A győriek ellen legutóbb Fekete Róbert (11-es) kétszer is eredményes volt

Fotó: Zsedrovits Enikő

Neves ellenfélhez utaznak a dunaújvárosiak, hiszen a Rába ETO együttese a Futsal Planet szaklap 2017. évi szavazásán a klubcsapatok között az igen előkelő 9. helyezést érte el. A klub-kategóriában először kapott lehetőséget magyar csapat. A győriek 133 pontot kaptak a szavazáson. Ami még ennél is nagyobb jelentőséggel bír, hogy 62 szakember a legjobb öt csapat közé rangsorolta őket. A szavazás érdekessége, hogy Marcos Angulo, aki a Final Fourba vezette az ETO-t, nem tette be a legjobb ötbe egykori együttesét. Ez azonban a múltnak szólt, hiszen 2017/2018. évi bajnokság alapszakaszában eddig nem igazán tündökölt a mai pályaválasztó. Igaz, a dunaújvárosiakat jelenleg egy ponttal megelőzve a tabella második fokán állnak, de már kétszer kikaptak és két alkalommal döntetlent játszottak.

A győriek ellen legutóbb Fekete Róbert (11-es) kétszer is eredményes volt
Fotós: Zsedrovits Enikő

A szombathelyi Swietelsky-Haladás VSE gárdája két alkalommal is felülmúlta őket. A két 5-5-ös döntetlen közül az egyiket hazai pályán érték el az FTC Futsal-Fisher Klíma ellen, a másikat pedig éppen a Dunaújváros Sportcsarnokban. Az utóbbi mérkőzésen az újvárosiak részéről Fekete Róbert kétszer, Horváth Norbert, Varga Csaba és Pál Patrik pedig egyszer volt eredményes. Tehát az eddigi eredmények alapján nem kell feltartott kézzel pályára lépni a Dunaferr együttesének. Esélyeit növelheti, hogy a győriek válogatott hálóőre, Tóth Gyula a napokban a Fradihoz igazolt. A sikeres szerepléshez azonban az is szükséges, hogy a dunaújvárosiak kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtsanak, mint tették azt az utóbbi időben. A fordulóból pénteken már lejátszottak egy meccset: Debreceni EAC – FTC Futsal-Fisher Klíma 0-3. A mai további párosítás: Nyírgyula KSE – FC Veszprém, Swietelsky-Haladás VSE – MVFC-Berettyóújfalu, Aramis SE – Bőny-Szavill Consulting.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában