Acélbikák

2018.01.10. 19:57

A második hely is meg lehet még

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói az Erste Liga alapszakaszában az utolsó hazai mérkőzésüket játsszák pénteken. Az Újpest elleni találkozó 18 órakor kezdődik a jégcsarnokban.

AGÁRDY CSABA

Nagy Márk Máté bizalmat kapott Jason Morgantól. Ezt a Brassónak lőtt három góljával hálálta meg

Két forduló van még hátra az alapszakaszból. A DAB a pénteki, Újpest elleni meccs után még vasárnap Miskolcra látogat (18 óra). Az alapszakasz után a középszakaszra kettéválik a mezőny, a felsőházban az első négy csapat, amíg az alsóban az 5-9. helyezettek folytatják. A felsőházba kerülésnek az a jelentősége, hogy a négy együttes biztosan ott lesz a rájátszásban, méghozzá pályaelőnnyel. Ami eddig eldőlt: a DVTK megnyerte az alapszakaszt, a MAC Budapest és a DAB közül kerül ki a második-harmadik helyezett, az UTE és a Csíkszereda pedig a 4.-5. helyért van harcban. Bár az igazsághoz tartozik, a csíkiaknak inkább már csak matematikai esélyük van a négy közé kerüléshez.

Nagy Márk Máté bizalmat kapott Jason Morgantól. Ezt a Brassónak lőtt három góljával hálálta meg

Az előzőekből kiderül, egyáltalán nem tét nélküli a pénteki Dunaújvárosi Acélbikák – Újpest derbi. A csapatok eddig kétszer találkoztak egymással, az Acélbikák hazai pályán 3-1-re nyertek, vendégként pedig 3-1-re és 4-3-ra kikaptak.

Az összecsapás előtt Nagy Márk Mátét kérdeztük az esélyekről, aki vasárnap a Corona Brassó ellen 3-2-re megnyert meccs hőse volt, hiszen az Acélbikák mind a három gólját ő lőtte – szinte megnyerte a derbit.

A 21 éves Nagy Márk esetében meg kell említeni, hogy dunaújvárosi nevelésű, 2003-ban kezdett el az Acélbikáknál jégkorongozni.

- Mindkét csapat számára fontos a három pont megszerzése, kemény meccsre számítok. Hétfőn és kedden nem edzettünk, pihenőt kaptunk Jason Morgan edzőtől, és tegnap is inkább erősítő munkát végeztünk. Bizakodva várom a pénteki összecsapást, remélem, tudom tartani a formámat. Vasárnap a Brassó ellen hiányzott Izacky és Novotny, az edző ezért feljebb vitt egy sorral, bizalmat kaptam, emberelőnyöknél is a jégen voltam, ezért több jégidőt töltöttem a pályán, mint korábban. Szerintem sikerült a bizalmat meghálálnom. Az, hogy bízik benem a tréner, nagyon sokat jelent nekem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában