DAB

2017.12.22. 20:50

Becze hármasa hiába

Egy hete még tizenegy győztesmeccs sorozatában volt a DAB jégkorongcsapata az Erste Ligában, pénteken pedig a szerdai miskolci vereség után a Fehérvári Titánoktól kapott ki 5-2-re.

AGÁRDY CSABA

Az Acélbikák sok helyzetet kihagytak, hátul pedig nagy hibákat vétettek Fotó: Ady Géza

Kóger István, a fehérváriak vezetőedzője a csaknem két hete Dunaújvárosban elszenvedett 5-3-as vereségük után azt nyilatkozta, legközelebb nagyon elszántan érkeznek Dunaújvárosba, hiszen tavaly csak egyszer győzték le az Acélbikákat, és most is már két vereségnél tartanak...

A fentieknek megfelelően hatalmas iramban kezdtek a Titánok, de ugyanez igaz volt az Acélbikákra is. Ennek köszönhetően remek, küzdelmes volt a találkozó, és a helyzetekkel sem maradtak adósok a csapatok. A 4. percben Mazzag révén a vendégek megszerezték a vezetést. A csatár a kék vonalról lőtt kapura, mondjuk úgy, Duschek nem látta a korongot, amely a kapujában kötött ki. Három és fél perc múlva egy kapu előtti kavarodás után Schoenmakers növelte a fehérváriak előnyét.

Az Acélbikák sok helyzetet kihagytak, hátul pedig nagy hibákat vétettek Fotó: Ady Géza

A gól előtt pedig kétperces előnyhöz jutott a DAB, gyorsan fel is állt, helyzeteket is kialakított, de a gólszerzés nem sikerült. A 11. percben a közelmúltban Újpestről visszaigazolt, a DAB régi-új gólfelelőse, Becze volt eredményes (végül a DAB mindhárom gólját ő lőtte). Az iram továbbra is nagy volt, keményen játszottak a csapatok, kisebb dulakodás is kialakult, vagyis jól szórakoztak a szurkolók.

A második harmad ugyanúgy kezdődött, mint az első: a 4. percben a Fehérvár ismét betalált (1-3). A 35. percben emberelőnyhöz jutott a DAB, de sokat nem tudott vele mit kezdeni, sőt, egy kapu előtti hatalmas védelmi hiba után majdnem a Titánok szereztek gólt. Utána a fehérváriaknál volt emberelőny, a DAB kivédekezte, de a büntetés lejártának pillanatában, huszonhárom másodpercel a harmad vége előtt a vendégek betaláltak (1-4).

Az utolsó játékrészben nem tudott fordítani a DAB, és végül simának mondható vereséget szenvedett (3-5).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában