bravúros győzelem

2017.12.28. 21:02

A Dunaújvárosi Acélbikák könnyedén verték a listavezetőt

Rangadót nyert a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata csütörtök este az Erste Ligában. A bajnokságot toronymagasan vezető DVTK Jegesmedvéket 4-2-re győzték le.

AGÁRDY CSABA

A dunaújvárosi hokisok négy gólnak örülhettek a tegnapi mérkőzésen Fotó: Ady Géza

A tényekkel nehéz szembeszállni: a dunaújvárosi jégkorongcsapat az utóbbi időben remek teljesítményt nyújtott, volt egy tizenegy mérkőzéses győzelmi sorozata, majd két vereség után a bajnoki cím egyik esélyesénél, a MAC Budapestnél nyert kedden 4-3-ra. Valószínű, ennek is köszönhető, hogy régen látott sok szurkoló volt ezen a csütörtöki mérkőzésen a jégcsarnokban.

Annak ellenére, hogy mind a két félnél a vezetőség rangadónak tekintette a mérkőzést, a csapatok elég visszafogottan kezdtek. Ez ráragadt a nézőtérre is, mert eléggé mérsékelt hangulatban teltek a percek. Időnként mind a két részről voltak fellángolások, a Jegesmedvék talán egy kicsit többet támadtak, mint az Acélbikák, viszont az Acélbikák hihetetlenül veszélyesek voltak minden megmozdulásuknál. Ennek eredménye lett, hogy Turcotte góljával a DAB megszerezte a vezetést, és ezzel az eredménnyel mentek a csapatok a második játékrészre (1-0).

A dunaújvárosi hokisok négy gólnak örülhettek a csütörtöki mérkőzésen Fotó: Ady Géza

Igazán nagyon élvezetes jégkorongot a második és a harmadik harmad sem hozott, de a dunaújvárosi csapat nagyon okosan játszott. Ami rendkívül fontos, hogy az Acélbikák sima győzelmet arattak, és ami ugyancsak lényeges, hogy a másfél ezer szurkoló szájából boldogan zúgott a „Hajrá Kohász! Újvárosiak vagyunk, hej!”

A továbbiakban is egy nehéz ellenfél vár az Acélbikákra, december 30-án, szombaton Újpestre látogatnak, és egy ottani esetleges siker nagyon nagy lépést jelentene a DAB számára, hogy a liga felsőházában végezzenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában