Üstökösök

2017.11.01. 18:00

Ezerötszáz kézis érkezett a kupára!

Alig hihető, de mégis igaz: ezen a héten a város szinte valamennyi tornatermét, szálláshelyeit, étkeztető vállalkozásait igénybe veszi egy rendezvény. Ez pedig sportrendezvény, mégpedig egy olyan, amelyen másfélezer (!) ifjú kézilabdázó leány és fiú versenyez, játszik kemény meccseket a helyezésekért, a kupákért.

Jankó Árpád

a

Ez pedig az Üstökös Kupa. Bizonyára az idősebbek emlékeznek a nyitórendezvényre, amely tizenhárom évvel ezelőtt vette kezdetét. Ki gondolta volna akkor, hogy a gyerekgárdák, a fiatal kézilabdázó utánpótláscsapatok az egész országban számon tartják ezt a kupát, és jönnek. Jönnek mégpedig egyre többen.

Az Üstökös Kupa fő szervezője, Csőregi László szerint az idei jelentkezések száma bizony most már elgondolkodtató:

- Ezerötszáz gyerek jött az idei Üstökös Kupára. Ez pedig azt jelenti, hogy ennyi résztvevőt kell elszállásolni, étkeztetni, versenyeztetni a kísérőkkel együtt. Az érdeklődés fantasztikus, de ha ez jövőre is ilyen népszerű verseny lesz, akkor egészen biztos, hogy háromnaposra kell hosszabbítanunk.

A rengeteg nevezés miatt kedden „nulladik napot” kellett rendezni az Arany iskolában Fotó: Ady Géza

Arra a kérdésre, hogy mi az Üstökös Kupa népszerűségének a titka, Csőregi László kissé elgondolkodva, a következőt mondta: – Valamit nagyon jól csinálunk évről évre, valamit jól kitaláltunk. Most már rendkívül rutinos a szervezőség – mellettem Butty Andrea és Sánta Dóra a szervezőbizottság tagja -, bízunk abban, hogy a mostani torna is remek élményt nyújt majd a gyerekeknek. A fiatalok jól érzik magukat, remek a hangulat, és rendkívül hasznos ez a fiatal kézilabdázók számára. Versenyezhetnek, és ez a lényeg. Nekünk pedig az a dolgunk, hogy erre megteremtsük az anyagi fedezetet. Az Üstökös Kupa mögött pedig a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség áll – nyilatkozta a főszervező.

S hogy mennyire jó a hangulat, s hogy a versenyláz mennyire kapta el a helyszínen szurkoló apukákat, anyukákat, testnevelő tanárokat – az üdvrivalgások, a tapsviharok, a bosszús kiáltások is tanúsítják -, amiket én is megtapasztaltam, hiszen néző voltam a Duna-Pent és a XVI. kerület csapatainak összecsapásán. Nem mondtam eddig, a sok nevezés miatt a kicsik korosztályában már nulladik napot is kellett rendezni. Nos, kedden ezen a délutánon látogattam ki az Arany iskolába. De játszanak majd U18-tól U14-ig hat fiú és hat leány korcsoportban a Vasvári, a Gárdonyi iskolában, Baracson és Nagyvenyimen és az egyetem sportcsarnokában is.

És valóban micsoda élményt jelent majd ezen a kupán egy újonc, a Diósd csapatának a Győr ellen megmérkőznie. Ám sorolhatnám a Szigetszentmiklóst, Simontornyát, a rendszeres visszatérő Éles Kézisulit... de leírni is fantasztikus: száztizenhét csapat kis kézisei veszik kezükbe két napig, csütörtökön és pénteken Dunaújvárosban a labdát! Városunkból a Dunaújvárosi KKA, a Duna-Pent, a Virág SE és a DAC fiúcsapata indul.

A látogatásom végén egy olyan pedagógustól, edzőtől vettem át a rövid összegzést, akinek eddigi pályafutása csakis a gyerekek, az utánpótlás neveléséről szól. Takács Józsefné: – Az én gyerekeim a kétezernégyes és kétezerötös születésűek is nagyon várják már a bemutatkozást. Két nap hat-hét mérkőzést is lejátszanak, ráadásul ismeretlen csapatokkal, ez nagyon izgalmas. Mindenki nagy reményekkel, kedvvel várja a bírói sípszót. És itt van a titok: játszani szeretnek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában