Szöllősi is az Eb-csapatban!

2017.11.12. 19:55

A Dunaferr úszója dobogóra állt az ob-n

Szombaton befejeződött az úszók rövidpályás országos bajnoksága, ahol a Dunaferr fiatal tehetsége, Szöllősi Martin bravúros bronzérmet szerzett. Ám ez még semmi, bekerült a válogatott Európa-bajnoki keretébe is!

Gallai Péter

Szöllősi Martin (j) a bronzérem mellett felnőtt Európa-bajnoki induló is lett a kapitány döntése alapján Fotó: Dunaferr SE

A százhalombattai viadal előtt Bene Vera szakosztályvezető nem akart terhet tenni a versenyzőkre, hogy akár érmet is szerezhetnek a legjobbak között, de a korosztályos versenyeken mutatott teljesítményük, no meg az egy héttel korábbi, szerbiai versenyen látottak, amikor egyéni csúcsok születtek, bizakodásra adtak okot.A megmérettetésen a Dunaferr küldöttségét Szöllősi Martin, Weiter Dávid, Fekete Dóra, Selmeci Levente, Kállai Botond, Horváth Evelin, Szlobodnyik Dávid, valamint Lack Bianka alkotta. A dunaújvárosiak közül végül Fekete Dóra jutott be két számban a döntőbe: 200 méter mellen negyedik lett, 100 méter mellen hetedik lett. Szöllősi Martin 50 méter mellen érte el a finálét, ahol fantasztikusan teljesített, hiszen harmadik helyen csapott a célba. Az első a hódmezővásárhelyi Szilágyi lett 27,80 másodperccel, őt a kőbányás Horváth követte 27,91-es idővel, amíg a dunaújvárosi fiú 27,99-nél állította meg az órát. Ám mint kiderült, nem csak az éremszerzés miatt lehetett boldog Martin és edzője, Kovács József, ugyanis a verseny utolsó napján a MÚSZ elnöksége elfogadta Sós Csaba szövetségi kapitány előterjesztését a decemberi, koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságon szereplő válogatott összetételére, amelyben helyett kapott a Dunaferr SE sportolója is. A két, leginkább túlterhelt, a nyarat gyakorlatilag végigversenyző juniorklasszis, a 17 éves Milák Kristóf és a 16 esztendős Késely Ajna pihenőt kapott, s szintén hiányozni fog Gyurta Dániel. A csapat tagja Takács Krisztián is.- A szintidő teljesítésén túl fontos szempont volt, hogy több olyan fiatal is tapasztalatot szerezhessen nemzetközi felnőtt versenyen, aki most nő ki a juniorkorból, de előtte még több nagy klasszis áll, s mivel ők jelentik a magyar úszósport jövőjét, megadjuk nekik az indulás lehetőségét – mondta Sós Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában