vízilabda

2017.11.30. 20:21

Hisznek, bíznak magukban, az elvégzett sok munkában

Pénteken 20.15 órakor a francia Lille gárdája ellen a hazai rendezésű selejtezőcsoportban megkezdi Euroliga-szereplését a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabda-együttese.

GALLAI PÉTER

Egységben az erő, jobbról a harmadik Gurisatti Gréta Fotó: Zsedrovits Enikő

Mihók Attila gárdájára még két görög csapat vár majd, s a vezetőedző, illetve a lányok is az első helyet szeretnék megszerezni a Fabó Éva Sportuszodában. A válogatott Gurisatti Grétával beszélgettünk a rajt előtt.

Tavaly szintén hazai medencében sikerült első helyen továbbjutniuk, gondolom most sem adnák alább.

- Természetesen! Persze ez nem lesz olyan egyszerű feladat. Az előzetes várakozásunk alapján a legkönnyebb ellenfélnek a görög Glyfada tűnik, esetükben egy nagyon fiatal vízilabdázókból álló csapatról van szó. Nem lebecsülve őket, de jobbak vagyunk náluk, azért is fontos, hogy végig koncentráljunk ellenük is, mert fontos lehet a gólkülönbség, akár az első helyről is dönthet a végelszámolásnál. Mi pedig itt, az élen szeretnénk végezni, a nagy sikerélményen túl ezáltal olyan csoportba kerülhetünk a második körben, ahonnan könnyebb lenne a továbbjutás. A francia Lille gárdájáról „Zsuzsi” (Géraldine Mahieu, a szerk.) sok információval tudott szolgálni, hiszen onnan érkezett hozzánk. A franciák igazoltak egy kanadai válogatottat, aki ott volt a világbajnokságon, illetve egy amerikai játékost, őket kell semlegesíteni. Ennek ellenére ettől a csapattól sem kell megijedni, a kapujukban viszonylag alacsony lány szerepel, akinek ha jó lövést engedünk el, adottságai miatt nem tudja hárítani. A legfontosabb és egyben legkeményebb találkozónk vasárnap a görög Vouliagmeni ellen lesz, ők a legerősebbek, több válogatottal sorukban. A centerük a világ egyik kiemelkedő vízilabdázója, aki a korosztályos világbajnokságon például a legjobb játékos és gólkirály lett. Ő biztos külön figyelmet érdemel. Van még két holland légiósuk, róluk, a stílusukról a nálunk játszó honfitársuktól, Laura Aartstól kaptunk információkat.

Azt tudom, kőkemény fizikális felkészülést végeztek, és edzőjük mostanra „hegyezte ki” a csapatot. Kell is az erő, hiszen tíz nap alatt hat rangadót játszanak, ebből hármat az Euroligában.

Egységben az erő, jobbról a harmadik Gurisatti Gréta Fotó: Zsedrovits Enikő

- Nem hiszem, hogy más európai csapat végzett ahhoz hasonló munkát, mint amit szeptembertől mi végigcsináltunk. Fizikálisan nem lehet problémánk, a harmadik találkozót játsszuk a Vouliagmenivel, kérdés, belőlük mennyit vesz ki az előző két találkozó. Azt gondolom, cseresorunk is sokkal erősebb, mint az övék, ez is fontos. Még soha nem találkoztunk velük, ezért is várom a meccset. Azt gondolom, ha ez a hét vége jól sikerül, akkor számunkra is visszaigazolás, hogy jól dolgoztunk. Arról nem is beszélve, hogy egy sikerélménnyel a hátunk mögött jöhetne a jövő szerdai Újpest elleni csúcsrangadó, majd a Magyar Kupa négyes döntője. Az eddigi bajnoki és kupatalálkozóinkra is edzésből mentünk, a meccsnapok délelőttjén erős tréningjeink voltak. Az pedig csak plusz, hogy az összes fellépésünket közvetíti valamelyik televíziós csatorna.

Tavaly fantasztikus hangulat, telt hát volt az uszodában, a hazai közönség nagy erőt adhat ezúttal is.

- Nem lehet kérdés. Évek óta vártuk, hogy újra szerepelhessünk a nemzetközi kupasorozatban, ami nagyon jól sikerült, hiszen LEN Kupa bronzérmet szereztünk. Azóta nagyobb figyelemben részesülünk a közönség részéről is, nem csak Dunaújvárosból kapunk buzdítást, hanem az ország minden pontjáról vannak szurkolóink. Nyilván, idén jó lenne az Euroliga végjátékba bejutni, egy szinttel feljebb lépni, de ezzel még nem foglalkozunk, az első feladat most péntektől vasárnapig tökéletesen helytállni. A jövő héten érkezik a Mikulás, nagyon szeretnénk a puttonyába három Euroliga sikert betenni ajándék gyanánt. Magunknak és minden drukkerünknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában