Vízilabda

2017.11.26. 19:28

Koncentráltan és higgadtan győzött a DUE-Maarsk

Megőrizte bajnoki veretlenségét a DUE-Maarsk női vízilabda-együttese, miután szombaton három góllal győzni tudott Szentesen.

Gallai Péter

Vályi Vanda egy góllal járult hozzá a sikerhez

Fotó: Zsedrovits Enikő

Szezonbeli első összecsapására készült a két fél, a dunaújvárosiak számára a légiósokkal megerősített Szentes ellen nem várt sétagalopp.

Szentes – DUE-Maarsk

8-11 (3-2, 1-5, 2-2, 2-2)

Szentes: Lekrinszki – Szabó, Hevesi 2, Niu, Kudella, Melani 2, Mirshina 4. Csere: Brávik F., Rybanska, Sebők, Kiss K., Korom. Vezetőedző: Vidumansky László.

DUE-Maarsk Graphics: Aarts – Szilágyi 3, Gurisatti 2, Horváth, Garda 3, Vályi V. 1, Mchunu. Csere: Mahieu, Ziegler, Lara L., Vályi F. 1, Sajben, Huszti V. 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

A győzelemhez vezető úton a kulcsmomentum a második negyed volt, bár e nyolc perc elején Mirshina előnyből szerzett góljával már kétgólos hátrányba kerültünk. Ám ekkor magasabb fordulatszámra kapcsoltak lányaink, Garda, Szilágyi, Huszti, valamint Gurisatti duplája után már nálunk volt a megnyugtató, háromgólos előny. Ez a különbség meg is maradt a lefújásig, hiszen a második félidő két negyede egyaránt döntetlennel zárult.

Vályi Vanda egy góllal járult hozzá a sikerhez
Fotós: Zsedrovits Enikő

- Úgy érzem, sikerült odatennünk magunkat a mérkőzésen, ami éppen annyira volt nagy feladat, mint ahogy számítottam rá. Koncentráltan, higgadtan játszottunk és győztünk. Nagyszerű alkalom volt az Euroligára való hangolódásra – mondta Garda Krisztina.

A forduló további eredményei: BVSC – UVSE 7-11, Honvéd – Tatabánya 7-9, Eger – UVSE Margitsziget 16-3, Szeged – Ferencváros 4-11.

A folytatásban péntektől vasárnapig már a nemzetközi porondon lesznek érdekeltek a lányok, ráadásul az Euroliga első fordulójában az egyik csoport rendezője a dunaújvárosi klub, így a hazai pálya előnyét is maga mögött tudhatja a csapat. Az ellenfél a francia Lille, továbbá a görög Glyfada és Vouliagemeni együttese lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában