Jobb lesz a tesi

2017.11.14. 19:37

Felújították a Dózsa iskola tornatermét

Kedden délután ünnepélyes keretek között adták át a Dózsa György Általános Iskola felújított tornatermét.

Gróf András

f

A Nemzeti Sportközpontok Fejlesztési Igazgatósága által kiírt tornaterem-felújítási pályázatán a Dunaferr Sportegyesület röplabda-szakosztálya sikerrel pályázott, amelynek végeredményeként megújult a dunaújvárosi tanintézmény tornaterme. Mindez annak a már közel hat éve tartó sikeres együttműködésnek az eredménye, amely az iskola és a DSE Röplabda Akadémia Nkft. (amely jogutódja a Dunaferr SE röplabda-szakosztályának) között tart.

A Dózsa iskola felújított tornatermének átadásán Tóth Györgyné igazgató, Szárszó Lajos ceremóniamester, Tomanóczy Tibor vezetőedző és Kövessy Balázs edző (Írásunk a 14. oldalon) Fotó: Ady Géza

A testnevelés órák keretein belül a német, kompetencia tagozatosok Tomanóczy Tibor vezetőedző irányításával sajátítják el a sportág alapjait. A több mint egy évnyi előkészítés után a projekt során a következő fejlesztések valósultak meg: a padlózat javítása, amellyel a balesetveszélyes PVC burkolat megnyílt részeit tüntették el, hat darab új labdafogó háló tartóoszlop hüvelyt helyeztek el, s négy új tartóoszlop került beszerzésre, felújították a pályavonalakat, a csarnok hosszanti oldalán az acél vázszerkezet balesetveszélyes részeit polifoam betéttel szüntették meg. A gyermekek nagy örömére a munkálatokat az őszi szünetben elvégezték, így a felújítás a tanítás menetét nem zavarta.

Az ünnepélyes átadást követően a gyerekek birtokba vették a pályákat Fotó: Ady Géza

Az átadó ünnepségen a DSE Röplabda Akadémia Nkft. ügyvezetője, Tomanóczy Tibor elmondta, hogy ezek a fejlesztések minőségi javulást eredményeznek az utánpótlás képzésében, hiszen a munkakörülmények javulása elengedhetetlen feltétele az oktató munkának.

A Dózsa György Általános Iskola igazgatója, Tóth Györgyné szerint ez a beruházás a röplabda oktatása mellett a mindennapos testnevelésoktatás számára is jelentős előrelépést eredményez, hiszen sokkal biztonságosabb körülmények között végezhetik a tanulók a gyakorlatokat.

 

A rendezvényen megjelent még Mátyás Gábor, a Dunaferr Sportegyesület elnöke, valamint Engyel László, a Magyar Röplabda Szövetség elnökségének tagja.

Az ünnepélyes átadást követően a gyerekek vették birtokba a pályákat, ahol bemutatták az érdeklődők számára az eddig tanultakat, és ízelítőt adtak a sportág alapjaiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában