Acélbikák

2017.11.21. 12:00

Szerdán komoly tét a MAC ellen

Hétfő este megkezdte heti menetelését a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. Az Erste Ligában a Fehérvári Titánokkal játszott.

Agárdy Csaba

DAB-Mac

A bajnoki meccs után kupatalálkozó következik, Jason Morgan együttese a MAC Budapestet fogadja. A két klub a Magyar Kupában még nem találkozott, a bajnokságban azonban már többször is: hazai pályán kétszer kikapott a DAB (3-5, 3-6), viszont idegenben 3-2-re a dunaújvárosiak nyertek.

Mindkét csapat számára fontos a meccs, mivel a selejtezőcsoportból csak az első négy csapat jut tovább.

A tabella a holnapi forduló előtt így állt: 1.UTE 5 mérkőzés/12 pont, 2. MAC Budapest 4/9 3. Ferencváros 4/9, 4. DVTK Jegesmedvék 4/8, 5. DAB 4/6, 6. Fehérvári Titánok 4/6, 7. KMH Budapest 5/3, 8. Vasas SC 4/0.

A csoportból az első négy csapat jut tovább, tehát a fent látható sorrendből kiderül, ha a Dunaújvárosi Acélbikák tovább akarnak lépni, akkor szerdán a három pontot be kell húzniuk hazai pályán.

És egyet ne felejtsünk, a mindenkori dunaújvárosi csapatok tizenegy Magyar Kupa-győzelmet szereztek, amiből talán az a legemlékezetesebb, amit a svéd edzővel értek el, vagyis Stephan Lundh-dal az Acélbikák (2014). A döntőben az EBEL-Volán túl „zsírozott” csapatát verte 4-1-re.Egy kicsi nosztalgiázás talán belefér ebbe az írásba. A fent említett döntőben volt egy pillanat, amikor Ladányi Balázs átment a teljes fehérvári védelmen. A lényeg: az akkori szövetségi kapitány, Rich Chernomaz Ladányit nem hívta meg a magyar válogatottba, mondván, lassú, ehhez képest lekorcsolyázott egy fiatal védelmet.

Bízzunk benne, hogy ismét vannak Ladányiaink, és jön a siker is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában