Rácalmás

2017.10.01. 19:32

Kajakokat adományoztak két egyesületnek

Két új kajakot vásárolt a közelmúltban a Duna menti Települések Szabadidő, Vízisport és Víziturizmusáért Alapítvány: az együtt mintegy négyszázezer forint értékű sporteszközöket adományozási céllal szerezték be, azokat már használatba is vették a megajándékozott szervezetek sportolói.

DH

Dr. Bucsi László kuratóriumi elnök a két hajóval

Fotó: amatőr

Mint azt dr. Bucsi László kuratóriumi elnök elmondta, a két MK1-es típusú, HODY gyártmányú kajakkal a legfiatalabb, kölyök korosztályú sportolók eszközellátottságát szeretnék javítani.

Az egyik hajót a Rácalmás Sportegyesület vízi- és szabadidősport szakosztályában kajakozó gyerekek vehették birtokba, a másik hajó Dunavecsére került. Mint az elnök megjegyezte, Rácalmáson is örültek az új hajónak, hiszen egyre több gyermek ismerkedik a településen a kajak-kenu sportággal.

Dr. Bucsi László kuratóriumi elnök a két hajóval
Fotós: amatőr

A két éve alakult Dunavecsei Vízisport Egyesület pedig még nem rendelkezik elegendő számú hajóval, így ott is nagy sikere volt a felajánlásnak. A kajakot a szeptemberben megrendezett II. Dunavecsei Halászléfőző Verseny keretében adták át a dunavecseieknek az alapítvány képviselői. Az alapítvány egyébként rendszeresen támogatja a Rácalmás Sportegyesület tagjait a különböző versenyekre történő felkészülésben, az utaztatások, edzőtáborozások anyagi hátterének megteremtésében is. Idén először a Csepel-szigetet megkerülő vízitúrát is szerveztek felnőtt és masters korosztályú résztvevőknek. A profi és amatőr sportolókból álló vegyes csapat egy húszfős sárkányhajóban vágott neki a távnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában