Külföldi siker

2017.10.25. 18:34

Olaszországban remekeltek a DUFK SE fiatal focistái

A tavalyi évben újjászerveződött DUFK SE U12-es labdarúgócsapata október közepén az olaszországi Bolzanóba utazott, ahol két mérkőzést játszott.

Gróf András

DSCN8917_261017

Az egyesület elnöke, Szellák Sándor és a két edző, Papp Péter és Dobos László azt a célt tűzték ki, hogy minőségi utánpótlás-nevelést biztosítsanak a városban.

A szakmai stáb nagy lelkesedéssel, hittel vetette bele magát a munkába. Annak reményében, hogy minden feltételnek megfelelve egy barátságos és minden ízében profi körülményeket biztosítani tudó nevelő egyesületé váljon. Az ide évben U7-es korosztálytól az U12-es korosztályig, közel nyolcvan futballt szerető gyermeknek biztosítanak lehetőséget a sportág alapjainak elsajátítására. Szeretnének a náluk nevelkedő gyermekeknek olyan lehetőségeket biztosítani, amivel megismerhetnek más futballkultúrákat is. Ezzel párhuzamosan szeretnék a nálunk dolgozó edzők nemzetközi szakmai tapasztalatát, fejlődését is biztosítani. Ennek első állomásaként, Giampiero Abate egykori „Seria A” játékos és Hermann Pardatscher, a AC Bodzen volt elnöke meghívására, három napot vendégeskedtek Bolzano városában. A túráról Dobos László edző számolt be:

- Az első mérkőzésünket Bolzanóban a helyiek egyik utánpótlás-nevelő központjában, az FC Südtirol ellen játszottuk. Erről az egyesületről tudni kell, hogy négyszáz gyermek, harmincöt edző kezei alatt futballozik náluk. Észak-Olaszország tehetségeinek nagy részét ők választják ki, méghozzá úgy, hogy a hozzájuk jelentkező gyermekek három hónapig kapnak lehetőséget az edzések alatt bizonyítani alkalmasságukat. Innen a gyerekek már a „Seria A” csapataiba kerülhetnek, a többi között a Milánba, vagy akár az Interbe. Egy sportszakmai szempontból rendkívül fegyelmezett és előre mutató mérkőzést játszottunk velük, aminek 2-0-s vereség lett a vége. Jó volt látni, hogy mindkét csapat a rendszerszintű együttműködésre teszi a hangsúlyt, amiből aztán egy nagyon színvonalas kölyökmeccs alakult ki.

A dunaújvárosi fiatalok az olaszországi Bolzanóban is helyet álltak Fotó: DH

Az olasz szakemberek elismerően értékelték csapatunk teljesítményét, miszerint nem láttak különbséget a két csapat játéka és játékosai között. A délutáni második mérkőzésünk helyszíne a Bozner FC nevelőközpontja is káprázatos környezetben fekszik, számtalan pálya, világítással, és minden hozzá tartozó létesítménnyel. Érkezésünket itt is nagy vendégszeretet övezte, a gyerekek ajándékokat kaptak és nagy meglepetésünkre a csapatunk egy garnitúra szerelést kapott ajándékba. Ezen a találkozón Törő Ádám góljával 1-0-ra nyertünk. A két mérkőzést követően az olasz szakemberekkel a jövő terveiről, lehetőségeiről beszélgettünk. Egyebek között lehetőség nyílik arra, hogy a legtehetségesebb játékosaink és edzőink részt vegyenek a jövő évi, Giampiero Abate szervezésében megrendezett kiválasztó Campon Olaszországban, ahol olyan klubok tehetségeivel és edzőivel dolgozhatnak együtt egy héten keresztül, mint az FC Barcelona, Ajax, Borussia MG-Inter vagy épp a Rapid Wienna. Továbbá szóba került ennek a tábornak a dunaújvárosi megrendezése is. Bízunk benne, hogy az önkormányzat segítségével még vonzóbbá tudjuk tenni a Panoráma úti sporttelepet. Végül, de nem utolsósorban, nagy dicséret illeti csapatunkat a teljesítményért.

Az utazó játékosok névsora: Balaskó Dominik, Szabó Tibor, Balogh Ákos, Eszenyi Álmos, Jánvári Noel, Horváth Tamás, Törő Ádám, Kozma Bálint, Terejánszki Benjámin, Kiss Levente, Zsiga Marcell, Bába Alex, Somogyi Noel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában