Kézilabda

2017.10.26. 20:06

A DAC együttesének nem volt vámolnivalója 

Az NB II Déli csoportjában ismét egy masszív jó csapat volt az ellenfele a DAC férfigárdájának. A dunaújvárosi fiúk azonban remek játékkal szép győzelmet arattak a Pénzügyőr ellen.

Jankó Árpád

a

A dunaújvárosiak ellenfele az egykori Vámőrsportkör férfikézilabda-csapata a kilencvenes évektől állandóan résztvevője az NB II-es bajnokságnak. Sőt, egy évig az NB I B-ben is szerepelt, tehát komoly kézilabdás múlttal rendelkezik. Vélhetően ezúttal is a győzelem reményével érkeztek Dunaújvárosba, ám most egy rendkívül jó napot kifogó DAC csapatával találták magukat szemben. A kezdés után máris jelentős vezetést szereztek Csermák Gábor tanítványai (6-2). Csak némi reményt adtak a Pénzügyőrnek egy szusszanásnyi fékezéssel, mert az első félidő végére már ismét komoly fórral rendelkezett a hazai együttes (20-14).A második játékrészben Takács, Borsos Roland, Reichert, Borsos Martin góljai után teljesen elszállt a vendégek reménye. Az örömjátékból Csermák Gábor is kivette a részét.

Csermák Gábor: A játék mindent feledtet, az életkort is

- Csereként álltam be, tehát amikor megkaptam a labdát már csak fél pályát kellett végigfutnom, s a hatosnál nem volt nehéz dolgom – emlékezett vissza góljára Csermák Gábor. A csapat teljesítményéről pedig a következőt nyilatkozta: – Elég tartalékosan tudtunk felállni, ezért ideges is voltam egy kissé. De egy jó kezdés után, amikor jól védekeztünk, kiváló volt a kapusteljesítmény, elöl is sikerültek a gyors lerohanások már látható volt, hogy a játék minden elemében jobbak vagyunk ellenfelünknél. Két hét múlva a Dunaharasztihoz utazunk. Nem könnyű ellenfél – mondta az edző.

DAC – Pénzügyőr 35-25 (20-14) 

Gólszerzők: Reichert 10, Borsos R. 5, Domak 5, Borsos M. 5, Csermák M. 4, Takács 3, Szili 1, Csermák Gábor 1, Ulicska 1. Edző: Csermák Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában