DKKA

2017.10.17. 21:27

Tízperces fekete lyukakat mellőzni!

A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata holnapután, csütörtökön 18 órakor játssza idehaza a következő bajnoki mérkőzést.

JANKÓ ÁRPÁD

A 196 centis Camila Micijevic kiemelkedik a mezőnyből. Góljai nagyon kellenek Fotó: Ady Géza

Az ellenfél a Siófok csapata lesz.

A Balaton fővárosának együttese ebben az évben is alaposan megváltozott. Ahogy azt már megszoktuk, most is kicserélődött szinte az egész játékoskeret. Legalább tíz sportolót igazoltak a kapustól a szélsőig. A céljuk nagyméretűnek mondható, mert a tulajdonos előre mutatott a dobogó irányába. Kérdés persze, hogy a kétségtelen nagyon erős játékoskeret – szinte mindegyik légiós nemzetének a válogatottjában szerepel – mennyire ért össze igazi csapattá. Csak néhány közülük: Jezic, Perianu, Dedu, Janusevic, Damjanovics... erős belső átlövő hármassal, veszélyes lerohanásokkal.

- Éppen ezeket a képességeket figyelembe véve azt mondhatom, hogy nagyon erős a Siófok, és a csütörtöki mérkőzés még nehezebb lesz, mint a románok elleni kupatalálkozó – kezdte a nyilatkozatát György László.

A Siófok két győzelmet aratott, és kétszer vereséget szenvedett. Az MTK gárdáját 34-18-ra verték meg. Perianu hét, Aooustin öt gólt dobott. Debrecenben nyertek a világ minden részéből jött, de most már balatoni leányok: Damjanovics 8, Perianu 5, Janusevic 5 találat. És kétszer vereséget szenvedtek. A Győr nyert ellenük 31-20-ra. És hazai csarnokban alapos verést kaptak az Érd együttesétől: 32-22. Ezeken a mérkőzéseken is a délszláv támadók, Damjanovics és Janusevic voltak a főszereplők.

A 196 centis Camila Micijevic kiemelkedik a mezőnyből. Góljai nagyon kellenek Fotó: Ady Géza

György László vezetőedző nem túloz, de nem kertel, érzi a csütörtöki találkozó komolyságát.

- Az megengedhetetlen, hogy tíz-tizenkét perces fekete lyuk legyen a játékunkban. Azaz visszaesés, zavarodottság, betlizés... Nem szabad, hogy tálcán kínáljuk a siófokiaknak a lehetőségeket. Könnyű gólokat nem dobhatnak a Balaton-partiak. Sajnos Grosch Vivien bokasérülést szenvedett, és van három-négy játékosunk, aki influenzával küszködik. Ami viszont a mi malmunkra hajtja a vizet, az a hazai közönség, amelyik a román csapat ellen is szenzációsan buzdította a csapatunkat – mondta a vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában