Sipos Edit Emléktorna

2017.09.17. 21:33

Két győzelemmel és két vereséggel zárták a tornát a dunaújvárosi vízilabdások

Helyenként jó meccseket, szép egyéni teljesítményeket olykor látványos gólokat hozott az immáron harmadik alkalommal jelentkező Sipos Edit Nemzetközi Emléktorna, amelyen öt egyesület lány ifjúsági pólócsapata mérkőzött.

Szabó Szabolcs

pópó

Mint arról szombati számunkban már olvashattak, a pénteki ünnepélyes megnyitót követően a házigazda Dunaújváros csapatát 12-7-re verte a magabiztosan pólózó tatabányai kollektíva, és a Szilágyi Péter egykori szövetségi kapitány és Biros Péter vízilabda ikon – jelenleg az Eger felnőtt női csapatának trénere – irányította egriek könnyedén múlták felül a Vajdaságból érkező Zenta gárdáját (25-4).

A torna második játéknapján végre beindult Schmidt Tamás együttese, így a hazai szurkolók két újvárosi győzelmet könyvelhettek el:

A hazaiak játékosa, Rompos Dóra (kék sapkában) négy gólt szerzett az egriek ellen Fotó: ZsE

DFVE – Eger 9-7, DFVE – Zenta 24-9.

A szombati játéknap többi eredménye: Eger – Szentes 7-15, Tatabánya – Zenta 25-2, Szentes – Tatabánya 9-9.

A vasárnapra maradt tehát a dobogós helyek elosztása, az eredmények: Zenta – Szentes 7-21, Tatabánya – Eger 13-12, Dunaújváros – Szentes 11-17.

Bronzéremmel zárta vasárnap a DFVE lány ifjúsági csapata a III. Sipos Edit Nemzetközi Emléktornát

Mivel az utolsó mérkőzés döntött az első hely kérdéséről, így hajtós meccset láthatott a közönség. A találkozón a Szentes szinte végig dominált, ám a harmadik és negyedik negyedben már a házigazdák is több remek gólt szereztek. Végül egy, az utolsó másodpercekben szerzett góllal a Szentes nyerte a III. Nemzetközi Sipos Edit Emléktornát, a Tatabánya ezüstérmes lett. A DFVE csapata a 3. helyen zárt, az Eger és a Zenta előtt. Az újvárosi lányokat irányító fiatal tréner, Schmidt Tamás így értékelt lapunknak: – A tornán szinte végig hullámzó volt a játékunk, sajnos nem sikerült végig koncentráltan, összeszedetten pólóznunk. A kapu előtt is sok rossz döntést hoztunk. Talán csak az Eger ellen mutattuk meg igazán, mit is tudunk valójában. Fiatal a keretünk, érnünk kell még fejben és mentálisan is. Heti 4-5 edzéssel készünk a különböző korosztályos bajnokságokra, bízom benne, a jövőben már eredményesebben és jóval okosabban is játszunk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában