Sokszínű, gazdag műsorral lepték meg a nagyérdeműt - Újévköszöntő dallamok

Szabó Szabolcs

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza kényszerszünete miatt pénteken este a Kultik Dunaújváros film-színházban rendezte meg hagyományos újévköszöntő gálakoncertjét a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány és a Sándor Frigyes Zeneiskola. A közel háromórás, számos zenei stílust felvonultató műsorfolyam első felében a városi zeneiskola növendékei léptek a művésztanárok vezetésével, a második felvonásban pedig a Dunaújvároshoz és a zeneiskolához is sok szálon kötődő Kelemen Angelika Jazz Quartet emlékezetes produkcióját élvezhette a mozi nagytermét megtöltő lelkes közönség.

A koncert előtt Pintér Tamás polgármester köszöntőjében méltatta a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány és a Sándor Frigyes Zeneiskola szerteágazó művészeti tevékenységét, a város kulturális életében betöltött kiemel-kedő szerepét. Az alapítvány nevében, annak kuratóriumi elnöke Moravecz Attila részletesen szólt az elmúlt időszak eredményeiről, fontosabb eseményeiről, fellépéseiről.

A korábbi újévi gálakoncertek kialakult, hagyományos rendjét követve először a zeneiskola különböző zenekarai, egyedi formációi léptek színpadra. A tehetséges növendékek a művésztanáraik vezetésével ezúttal is sokszínű, gazdag műsorral lepték meg a nagyérdeműt. A szünet és a technikai átszerelést követően pedig már a 2004-ben alakult Kelemen Angelika Jazz Quarteté (Kelemen Angelika - ének, Jeszenszky György – dob, Dorogi Ákos – zongora, Gayer Ferenc bőgő, meglepetés vendégzenészként pedig a doboknál Szekeres István csatlakozott egy szám erejéig a csapathoz) volt a főszerep. A közelmúltban friss lemezzel (Playing my song) jelentkező formáció az új szerzemények mellett számos bravúros feldolgozással is színesítette hangulatos koncertjét, amelyet a fellépés végén hosszú vastapssal jutalmazott a Kultik közönsége.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában