Perkáta

2021.05.12. 17:00

Több online program lesz a közösségek hetében

Lesz például alkotói pályázat felnőtteknek, és az elkészült munkákat tárlaton mutatják be

Horváth Dóra

A Micicánk című gyermekkönyvet 2019-ben mutatták be Perkátán, a Közösség hete keretében Fotó: a szerző

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum az idei évben is 2021. május 10–16-a között meghirdette a Közösségek hete elnevezésű országos rendezvénysorozatot, amelyet a közösségek ünnepeként is számon tartanak.

Perkátán több programmal is készülnek a közösség számára. A Perkátai Általános Művelődési Központ József Attila Nagyközségi Könyvtár a héten prezentálja a közösségi oldalon a nemrég megalapított Perkátai Időutazók Klubját.

– A Perkátai Időutazók Klubját egy közös cél érdekében hoztuk létre azok számára, akik szeretik a települést, és büszkék arra, hogy valamilyen formában kötődnek településünkhöz, Perkátához – mondta Lászlóné Szabó Edit könyvtárvezető. A csoportban régi fotókat, család- és élettörténeteket és emlékeket posztolhatnak a tagok, ami által a helytörténet kutatásához, megőrzéséhez járulnak hozzá. A klubba tagságot nyerni a kérdések megválaszolásával és a csoport szabályainak elfogadásával lehetséges.

A „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület „Az én váram, a mi könyvtárunk” című projektjének a virtuális projekt bejárását tekinthetik meg az érdeklődők az egyesület közösségi oldalán május 15-én 10 órától. A bejárás során az eddigi eredményeket ismertetik a fiatalok az érdeklődőkkel.

A Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft. több pályázati lehetőséggel készül a hétre. Május 10-én mutatták be a település hivatalos honlapján és a központ közösségi oldalán, a madarak és fák napja alkalmából összeállított Fotók Perkáta élővilágából című virtuális kiállítást. Május 11-e és július 11-e között várják a nevezéseket az alkotópályázatra, amely a rajz, grafika és festészet köré szerveződik. A pályázatot felnőttek számára hirdették meg, s a beérkezett pályamunkákból egy kiállítást állítanak össze. A fotó-, videó-, kisfilm-készítő pályázat is nyitva áll a kihívást szeretőknek, erre a felhívásra olyan felnőttek és gyerekek (11 éves kortól) munkáit várják, akik szívesen foglalkoznak a körülöttük élő állatokkal. A kiírás címe: „Kedves, megható, vagy humoros jelenetek a környezetemben élő állatok életéből”, ehhez kapcsolódó alkotásokat várnak a szervezők 2021. szeptember 22-ig. A beérkezett pályamunkákat október 4-én, az állatok világnapján mutatják be.

A Micicánk című gyermekkönyvet 2019-ben mutatták be Perkátán, a Közösség hete keretében
Fotó: a szerző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában