Modern város

2017.09.14. 21:35

Kikötő épül a Szalki-szigeten! A vidámpark területén kalandpark és teniszpályák lesznek!

Újabb, a város fejlődése szempontjából kiemelkedő beruházásokat jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Cserna Gábor polgármester.

Szabó Szabolcs

a

A Modern Városok Program keretében a jövő év nyarán nagyszabású munkálatok kezdődnek a Szalki-szigeten és az öbölben, valamint az egykori vidámpark területén – számolt be Cserna Gábor.

- A Magyar Közlönyben megjelent két határozat szerint a Szalki-sziget rekreációs célú fejlesztésére 1 milliárd 159 millió forintot, amíg a korábbi vidámparki terület fejleszétésre 439 milliót fordíthat Dunaújváros – részletezte a Modern Városok Program keretében megvalósuló beruházások keretösszegét tegnapi tájékoztatóján Cserna Gábor polgármester, aki a részleteket is ismertette: - Az önkormányzati forrásból felújított kemping Duna felőli kerítését megbontva megépítenek egy kikötőt, egy úszóművet, amely alkalmas lesz a vízi járművek fogadására, így a sziget már vízi úton is megközelíthető lesz a turisták és a kikapcsolódni vágyók számára. A Remixként ismert épületből egy modern rendezvényközpontot alakítnak ki, amely közösségi és magánjellegű eseményeknek is otthont adhat majd. Szintén e támogatási keretösszegből a szigeten egy futópályát építenek ki, valamint továbbfejlesztik és bővítik a már meglévő homokos sportpályákat és lelátókat, s a szabadtéri színpad is megújul. Ezekkel párhuzamosan mederkotrást végeznek az öböl azon részén, ahol jelenleg a hajók állnak.

A kikötő építésével már vízi úton is megközelíthető lesz a közelmúltban önkormányzati forrásból felújított városi kemping Fotó: AG

A vidámparki területen, a jelenlegi elvarázsolt kastély mellett – a korábbi tervekkel összhangban – egy modern kalandpark kap majd helyet, és felújítják a korábban szebb napokat megélt szabadtéri színpadot. Az új létesítményegyüttes vendéglátóegységekkel is bővül. E területen fedett teniszpályákat is építenek, valamint további rekreációs elemek szolgálják majd a kilátogatók tartalmas kikapcsolódását – mondta el Cserna Gábor, hogy a közbeszerzés lebonyolítása után az érdemi munkálatok várhatóan a jövő év nyarán kezdődhetnek meg a Szalki-szigeten és vidámpark területén egyaránt, a kivitelezés pedig várhatóan 2019 nyarán zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában