Rácalmási hírek

2024.04.01. 11:30

A katolikus közösség ünnepi szertartása

Az elmúlt húsvét vasárnapján, március 31-én 16 órakor a Rácalmási Katolikus Templom ünnepi szertartást tartott, amelyre Szeleczky Csaba plébános hívta és várta a hívőket és az érdeklődőt.

Török Tímea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az esemény különlegességét kiemelték a vendégek között jelen lévő prominens személyiségek, köztük a térség országgyűlési képviselője, dr. Mészáros Lajos és Rácalmás város polgármestere, Schrick István, akik jelenlétükkel tiszteletüket fejezték ki a hitélet iránt elkötelezett közösségnek és egyben a város fontos kulturális eseményének egyaránt.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Mint arról korábban lapunkban is többször beszámoltunk, 2022 júniusában tűz ütött ki a rácalmási katolikus templom sekrestyéjében. A templom ennek következtében részben kiégett, és jelentős kárt okozott a tűzvész során keletkezett korom. Azonban a közösség összefogott, és felújították a templomot a közösség erejével, valamint önkormányzati és kormányzati támogatások segítségével. Mivel a felújítás után nagy lelki igény mutatkozott arra, hogy az elvégzett fontos munkát áldás kísérje. Ezért 2023 szeptemberében Spányi Antal megyés püspök Rácalmásra látogatott és a főpásztori szentmise keretében  megáldotta a felújított templomot. 

Az elmúlt vasárnap pedig a húsvétvasárnapi szertartás során ünnepélyes keretek között felavatták a templom felújításának emléket állító táblát is. Ez a megemlékezés nem csupán a múltra, hanem a közösség erejére és összetartására emlékeztetett, amelynek köszönhetően a templom megújulhatott és az épített közösség még szilárdabb alapokra helyeződött.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A plébános, Szeleczky Csaba hangsúlyozta az esemény fontosságát, kiemelve a közösség erejét és összetartását, amelyek az ünnepi alkalom során különösen érzékelhetővé váltak. Húsvét üzenete az újjászületés, a remény és az öröm, és ez az alkalom arra is szolgált, hogy a közösség megünnepelje saját erejét és összetartását, valamint köszönetet mondjon mindazoknak, akik hozzájárultak a templom felújításához és a közösség életének gazdagításához.

Az eseményen széles körű részvétel és érdeklődés volt, mivel ez nem csupán egy vallási ünnep, hanem egyúttal a közösség összefogásának és hitének megújulásának lehetősége volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában