Pénziránytű Alapítvány

2024.02.08. 09:00

Több ezer diák versenyzett az országos pénzügyi versenyen

Több mint ötezer diákot mozgatott meg a Pénziránytű Alapítvány pénzügyi szimulációs versenye és a pénzügyi célok megvalósítását középpontba helyező kreatív alkotópályázata – közölte a Pénziránytű Alapítvány szerdán az MTI-vel.

Duol.hu

Fotó: LI

A tájékoztató szerint a pénzügyi tudás gyakorlati alkalmazását ösztönző Álomból valóság című alkotópályázat és a valós döntési helyzetekre felkészítő MoneySim ViaDal verseny közös díjkiosztóját február 6-án a Pénzmúzeumban tartották. A diákok mellett ezúttal is elismerték a felkészítő tanárokat, és díjazták a legaktívabb iskolákat is.

A valós pénzügyi döntésekre felkészítő MoneySim ViaDal szimulációs versenybe összesen 4200 középiskolás kapcsolódott be, kétszer annyi, mint az előző tanévben. Közülük a legjobb eredményt elérő 40 diákot, valamint a legtöbb tanulót aktivizáló felkészítő tanárokat és iskolákat is díjazták.

Álomból valóság – Így érhetjük el pénzügyi céljainkat

címmel meghirdetett alkotópályázatra idén rekordszámú, 900 nevezés érkezett. A diákok pénzügyi és digitális kompetenciáinak fejlesztését célzó, három korosztályban meghirdetett pályázaton a kategóriák legeredményesebb 10-10 helyezettjét díjazták.

A Pénziránytű Alapítvány célja, hogy modern, gyakorlatias, a fiatal generációk igényére szabott eszközökkel segítse az iskolai pénzügyi nevelő munkát. Ebben a tanévben hétszázezer ingyenes tankönyv és munkafüzet segíti a tanárok munkáját, emellett folytatódnak a népszerű szórakozva oktató pénzügyi játékok és pályázatok is – közölték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában