Képgalériával

2023.11.29. 15:00

Jól bántak a pénzzel a versenyzők: Gazdagodni jó vetélkedő a Rudasban

A Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium által szervezett „Gazdagodni jó!” elnevezésű vetélkedő döntőjén hat csapat mérhette össze tudását.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A több mint tíz éves múltra visszatekintő megmérettetés utolsó fordulóján Gloczné Behon Marianna, a Rudas iskola szakmai és általános igazgatóhelyettese köszöntötte a versenyzőket. Elmondta, a verseny célja nem csak a jó helyezés elérése, de egyben a közgazdasági, pénzügyi ismeretek bővítése is.

Idén az első fordulóban összesen tizenhat (7. és 8. évfolyamosokból álló) csapat mutathatta meg, mit tud, azonban csak hat csapat juthatott a döntőbe, ahol egy közel egyórás párbaj alkalmával kellett négy digitális és két analóg típusú kihívást teljesíteniük.

Amint azt az igazgatóhelyettes elmondta, fontos, hogy már általános iskolás korban megismerkedjenek a diákok a pénzügyi neveléssel, hiszen jó, ha tisztában van a gyermek azzal, hogyan is kell boldogulni a fizetőeszközzel, így a verseny egyben a jövőre is felkészíti őket. Megjegyezte, minden évben próbálnak újítani a versenyen, így ez idén sem volt kérdés. Mivel a Rudas már harmadik éve a Pénziránytű Alapítvány bázisiskolája, úgy gondolták, ideje belevonni a vetélkedőbe az alapítvány által létrehozott Money Tours elnevezésű pénzügyi kalandjátékot.

A gyerekek feladata így egy kirándulás megszervezése, és az ezzel kapcsolatos hat állomás elvégzése volt. A versenyt Romfáné Szikszai Katalin, a Rudas iskola gazdálkodás és menedzsment munkaközösségének vezetője bonyolította le. A versenyzők köszöntése, és egy rövid videó megtekintése után a résztvevők szét is széledtek az intézményben állomásokat keresve, megkezdődött az izgalmas kaland.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában