Hírösszefoglaló

2023.12.10. 21:00

Ezek voltak a vasárnap legfontosabb hírei – 2023. december 10.

Nézzük miről számoltunk be ma, összefoglaltuk a legfontosabb és legnépszerűbb híreket is.

Duol.hu

Fényfüzérekbe öltöztetett traktorok vonultak fel Perkátán

Fotó: Szentes Kitti

Az újabb bravúrra nem maradt erő

Csíkszeredában zárta hárommérkőzéses erdélyi túráját az Erste Ligában a DAB jégkorongcsapata. Mivel pénteken a címvédő Gyergyói HK otthonában bravúros, 6-3-as győzelmet arattak az Acélbikák, a mérkőzés előtt a dunaújvárosi táborban az volt a kérdés: a túra végére maradt-e ereje a DAB-nak egy újabb bravúrra?

A Hild szalagavatóján keringő nélkül, meghitt pillanatokkal ünnepeltek (képgalériával)

A Kultik mozi adott otthont a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola végzős diákjai szalagavató gálaműsorának pénteken délután. Nem kevesebb, mint hat végzős osztályt és nyolcvannyolc tanulót búcsúztatott december 8-án, az intézmény. Nem csoda hát, hogy megtelt a városi mozi nézőtere szülőkkel, rokonokkal, barátokkal és érdeklődőkkel. A résztvevők az ünnepélyes szalagtűző ceremónia mellett a diákok sokszínű műsorát is megtekinthették a rendezvényen.

Dunaújvárosi irányítás alatt a magyarok

Tegnap Budapesten a Tüskecsarnokban megkezdődött a divízió I/A-s junior jégkorong-világbajnokság. A magyar csapatot két dunaújvárosi szakember, Ladányi Balázs (képünkön) és Revák Zoltán irányítja. A mieink a nyitónapon 5-2-re kikaptak Kazahsztántól.

Forralt bor, mézeskalács és évfordulós templomjárás

Szombaton a római katolikus templom mellett nemrég átadott rendezvénytéren és a templomban is adventi programok várták az érdeklődőket.

Fényfüzérekbe öltöztetett traktorok vonultak fel Perkátán

December 9-én, szombaton Perkátán ismét felvonultak a fényfüzérekbe öltöztetett traktorok.

Megköszönték a rendőrség együttműködését

Fejér vármegye rendőrfőkapitánya a vármegyei egyházi vezetőkkel folytatott tanácskozást 2023. december 7-én, csütörtökön.

A Gastroblues Fesztivál örök!

A 2004-es a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról szóló népszavazásra emlékezvén tartották meg Pakson a 31. Gastroblues Fesztivál lemezbemutató koncertjeit. Az eseményen mindig képviselik magukat Paks határon túli, magyarok lakta, testvérvárosainak a küldöttjei.

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Fejérben

Kora hajnalban a szén-monoxid-érzékelő hangos sípolására ébredt egy kisgyermekes család december 6-án, szerdán Polgárdiban.

Holle anyó ismét megrázta dunnáját (képgalériákkal)

Újabb havazás és fagy nehezíti az úton lévők életét.

Ők a jövő tehetségei

November 21-e nagy nap volt a Vasvári Pál Általános Iskola történetében, hisz IV. korcsoportos futsal csapatuk indult a városi szinten lebonyolított diákolimpián – tájékoztat az iskola a közösségi oldalán.

Útlezárás a Pentele hídon — Frissítve!

Egy keresztbe fordult kamion torlaszolja el a Fejér vármegyébe vezető hidat.

Adventi koncert orgonával, jubileumi kiállítással

Az adventi ráhangolódást segítendő, klasszikus karácsonyi koncertet ad december 10-én, vasárnap 18 órától a fennállásának 70. évfordulóját a tavalyi esztendőben ünneplő Dunaújvárosi Vegyeskar az evangélikus templomban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában