Véget ért az erdélyi túra

2023.12.10. 21:03

Az újabb bravúrra nem maradt erő

Csíkszeredában zárta hárommérkőzéses erdélyi túráját az Erste Ligában a DAB jégkorongcsapata. Mivel pénteken a címvédő Gyergyói HK otthonában bravúros, 6-3-as győzelmet arattak az Acélbikák, a mérkőzés előtt a dunaújvárosi táborban az volt a kérdés: a túra végére maradt-e ereje a DAB-nak egy újabb bravúrra?

Agárdy Csaba

Fotó: Pál Zoltán

Sokáig úgy látszott, igen a válasz, hiszen a 34. percben a székelyek mindössze 3-2-re vezettek, méghozzá úgy, hogy Silanppaa alakította 3-1-ről 3-2-re az eredményt. A hátralévő időt azonban a csíkiak bírták jobban, és végül sima, 6-2-es győzelmet arattak.

Fotó: Pál Zoltán

SC Csíkszereda – DAB 6-2 (1-1, 3-1, 2-0)

Csíkszereda: O’Connor – Kubát 2, Ferencz Csibi (1), Részegh, Péter, Rokaly Sz. – Rutkowski 1, Gecse, Szkacskov (1), Milan (1), Becze 1 – Casaneanu, Salló, Levin 1 (3), Welsh (2), Sofron 1 – Rokaly N., Fodor, Reisz. Vezetőedző: Vaclav Novak.

DAB: Kovács – Svars, Maarnela (1), Szalma 1, Nemes, Dostalek – Léránt, Sziszak, Hadzinikolic, Sillanpää 1, Koskinen (1) – Varga, Blomberg, Atamancsuk, Lorraine (1), Elomaa (1) – Raszkin, Marosi, Strenk, Szabó, Károly. Vezetőedző: Niko Eronen.

Fotó: Pál Zoltán   

Václav Novák, vezetőedző, Sportklub Csíkszereda: – Nem volt könnyű mérkőzés. A csapat jól dolgozott az egész meccs alatt. Fontos három pontot sikerült szereznünk. Az elkövetkezőkben nehéz időszak vár a fiúkra. Kedden és szerdán a romániai bajnokság keretén belül Galac ellen fogunk játszani, ami után Gyergyóban is várni fog ránk egy összecsapás. Az első lépést ma este megtettük, a három fontos pontot megszereztük. Nagyon szépen köszönöm a szurkolóknak a ma esti újabb fergeteges hangulatot, mindig nagy segítséget nyújtanak nekünk.

Niko Eronen, vezetőedző, Dunaújvárosi Acélbikák: – A mai estén az ellenfél jobb volt a játék minden elemében. Nem voltunk mi sem rosszak, de ma egyértelműen jobban játszott a hazai csapat. Úgy gondolom, a harmadik játékrészben, amennyiben élni tudtunk volna a kínálkozó három a kettő elleni helyzettel, nyitottá tudtuk volna tenni a mérkőzést, de sajnos nem sikerült. Úgy érzem, ez volt talán a legnagyobb lehetőségünk. Éreztem, hogy egyre inkább kezd magára találni a csapatom, de a Csíkszereda a negyedik találatával újfent magához ragadta a kezdeményezést. Megérdemelten győztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában