Diákgála

2023.12.10. 20:00

A Hild szalagavatóján keringő nélkül, meghitt pillanatokkal ünnepeltek (képgalériával)

A Kultik mozi adott otthont a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola végzős diákjai szalagavató gálaműsorának pénteken délután. Nem kevesebb, mint hat végzős osztályt és nyolcvannyolc tanulót búcsúztatott december 8-án, az intézmény. Nem csoda hát, hogy megtelt a városi mozi nézőtere szülőkkel, rokonokkal, barátokkal és érdeklődőkkel. A résztvevők az ünnepélyes szalagtűző ceremónia mellett a diákok sokszínű műsorát is megtekinthették a rendezvényen.

Török Tímea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az eseményen részt vett Pocsainé Varga Veronika, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója, Piros Mariann a Szakképzési Centrum kancellárja, Kolics Gábort az iskola volt igazgatója, valamint az iskola duális partnereinek képviselői. Ebben az esztendőben Kárgli Krisztina, Barta Sándor, Kiss Eszter, Kővári László, Anda József, és Kovács Jánosné osztályai búcsúztak iskolájuktól az ünnepélyes eseményen.

Keringőt idén nem táncoltak a diákok, de rengetek humoros koreográfiával örvendeztették meg a közönséget. 

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Minden programot másért lehetett szeretni, az első műsorszámban például csupa ifjú férfi táncolt tengerész mozdulatokkal, vagy meg kell említeni amikor nagyszerű zenével és jól kitalált színpadképpékkel kaptunk ízelítőt egy repülőtér életéből, újszerű színpadra alkalmazott produkciót is láthattunk, amelyben számítógépes játékot mutattak be a szereplők. 

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A Hild szalagavatóján műsorra tűzték a Hattyú tavának különleges, humorral átszőtt feldolgozását, meghatóra sikerült a bolti előkészítő osztály az ünnepségig vezető hosszú, rögös útját feldolgozó előadása, de láthattunk különböző stílusú modern táncokat is. 

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Kiváló egyéni műsorszámok is voltak, így hallhattuk Vörös András verselését és Grosch Iván gitárszólóját, valamint fellépett a tanári zenekar is. Talán az egyik legmeghatóbb momentum a szülő diák tánc volt a gálán. 

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Ezt követően Németh Lászlóné igazgató az ünnepség kapcsán kialakult érzésekről beszélt, amelyek között a hála, a köszönet, a büszkeség, az aggódás és a bátorság, de a bizalom, öröm és a meghatottság is szerepelt. Elmondta, hogy a 68 éves múlttal rendelkező intézmény diákjai kék szalaggal jelzik, hogy vizsgát tenni készülnek. A diákoknak szánt útravalóként pedig Forest Gump-ból idézett: „Azt hiszem, rajtunk múlik, hogy mi a rendeltetésünk. Ki kell hoznunk a legjobbat abból, amit Istentől kaptunk.” 

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Végül az igazgató asszony, majd a végzős osztályok hajtókájára tűzték a kék szalagokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában