Augusztus 20.

2023.08.16. 11:00

Lelkészi áldás száll az új kenyérre Kisapostagon

Augusztus 20-án ünnepi összejövetelre kerül sor Kisapostagon az evangélikus templom falai között. Hagyomány, kultúra és vallás találkozik majd a nemzeti ünnepünkön. Kisapostag település önkormányzata rendszeresen itt tartja a hivatalos ünnepi programját, melyet több kulturális betét is színesít, és idén sem marad el a hagyományos lelkészi kenyérszentelés.

Kállai Félix

Lássuk mire számíthat az, aki e jeles napon a templom puritán falai között ünnepi díszbe öltözteti a szívét.

Magyarország nemzeti ünnepe, az államalapítás, államalapító Szent István király, és az új kenyér megszentelése alkalmából 2023. augusztus 20-án 18 órára várják a Petőfi S. u. 74 szám alatt található kisapostagi evangélikus templomba a település lakóit. Kezdésként a program szervezője, Baranyi-Kásás Margit köszönti a résztvevőket, majd átadja a szót Márkli Jánosnak, a település alpolgármesterének, aki ünnepi beszédet mond. A Himnusz közös eléneklése után egy helyi művészetkedvelő hölgy, Barkóczi Veronika saját versét szavalja el, melyet Stermeczki András lelkész áldása követ. Az ünnepi kenyérszentélésére ezt követően kerül sor. A program záró részében Pálfalvi János zenés-verses ünnepi műsorát hallgathatja a közönség. Előadásában az ünnephez kapcsolódó verseket és akusztikus gitáron kísért dalokat is előad, például egy különleges Szent István királyról szóló kórusművet is feldolgoz. Végül a megszentelt kenyeret a lelkész úr felvágja és felszeleteli, hogy minden résztvevő megkóstolhassa a perkátai Peru Pékség által készített új kenyeret.

Az ünnep lehetőséget arra is, hogy a hivatalos ünnepi műsor után könnyed beszélgetések között tekintsük meg a helyi alkotó, Remzsőné Farkas Éva csodás festményeit, melyek a templom falát díszítik még e hónap végéig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában