Kölcsönös segítségnyújtás

2023.04.22. 11:30

Vöröskeresztes kollégák jöttek a tengeren túlról

Hétfős nemzetközi delegáció látogatott Dunaújvárosba: a Vöröskereszt kanadai és ausztrál munkatársai azt szemlézték, miként zajlik az ukrán menekültek ellátása.

Molnár Emese

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Igen sűrű volt a humanitárius szervezet dunaújvárosi csapatának péntekje, hiszen már kora reggel készülődtek az elsősegélynyújtó versenyükre, amelyre ráadásul rekordszámú csapat jelentkezett. Időközben megérkezett a Vöröskereszt nemzetközi delegációja is, így az eredményhirdetés után már siettek is át az Erdő sori volt kollégiumi épületbe. 

Mint azt Szigeti Hedvig, a Magyar Vöröskereszt Székesfehérvár Városi és Fejér Megyei Szervezetének megyei igazgatója elmondta, a kanadai és az ausztrál kollégák látogatása azt a célt szolgája egyrészt, hogy személyesen is megtekintsék, miként végzik az ukrajnai menekültek ellátását. Másrészt arról is tájékozódni szerettek volna, hogy a Vöröskereszt munkatársainak mire lenne még szüksége, mivel tudnák segíteni a magyarországi szervezetet ebben a feladatellátásban. 

A delegációt először körbevezették a közös használatú helyiségekben, közben Feth Katalin, a Vöröskereszt területi szervezetének vezetője minden felmerült kérdésben tájékoztatta a látogatókat. Ezután a delegáció tolmács segítségével az itt elszállásolt menekültekkel is beszélgetett. Mint azt Feth Katalin elmondta, immáron három szinten mintegy nyolcvanöt ukrán állampolgárt szállásoltak el itt, és segítik az integrációjuk a mindennapokban.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában