Együt szedték!

2023.04.23. 18:00

Hulladékgyűjtő akciót hirdettek a Városvédők - képgalériával

Szabó Szabolcs

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Vasárnap délelőtt kilenc órára közösségi szemétgyűjtő akcióra invitálta a rácalmási polgárokat a Vizi Gábor Vízitúra Megállóhelyhelyhez a helyi Városvédő és Szépítő Egyesület. A szervezők részéről az önkénteseket Steiner Lajos, az egyesület elnöke köszöntötte, aki elmondta: 

- A Városvédőkhöz gyakran fut be bejelentés arról, hogy a város egy-egy pontja szemetes. Fontosak ezek az észrevételek, ám a megoldást ez esetben is a megelőzés jelentené, azaz, ha minden polgár gondosan óvná és tisztán tartaná környezetét. A bökkenő ott van, hogy rendre nem azok vesznek részt az ilyen és ehhez hasonló szemétszedési akciókon, akik pár nappal ezelőtt eldobálták szemetüket. Ehhez csatlakozva a Schrick István polgármester kifejtette: - Az önkormányzat évről évre komoly erőforrásokat mozgósít annak érdekében, hogy a település lakói büszkék lehessenek az utcák, parkok, zöld területek állapotára, tisztaságára, ám sajnos ezen az erőfeszítések nem sokat érnek, ha a boltoktól pár méterre, a kihelyezett szemétgyűjtők közvetlen szomszédságában egymást érik az elhagyott üdítős és sörös dobozok, csokipapírok. Remélem, ennek az akciónak az üzenete sokakhoz eljut majd és segíti a környezettudatos szemlélet további elterjedését.

A résztvevők külön csoportokba szerveződbe járták be Rácalmást, a külterületeket is érintve és három órán át szorgosan gyűjtötték a korábban mások által „megtermelt” hulladékot. Az önkénteseknek a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület finom ebéddel köszönte meg a fáradozást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában