Rekordösszegű támogatást kapott Rácalmás

2023.04.07. 18:00

Több mint 900 millió forint forrás biztosítja a város töretlen fejlődését

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és dr. Mészáros Lajos, a térség országgyűlési képviselője csütörtökön délután Rácalmásra látogatott, ahol a polgármesteri hivatalban Schrick István, a település polgármestere fogadta őket. A találkozó azért jött létre, mert aláírtak egy megállapodást, amelyben rögzítették, hogy a megyei önkormányzat a különleges gazdasági övezet bevételi forrásaiból rekordmértékű, 927 669 301 forint támogatást nyújt a településnek.

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella

Mint azt dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, több mint 502 millió forint működési és 425 millió forint fejlesztési támogatást szavazott meg múlt héten a megyei közgyűlés Rácalmás városának. Ebből valósul majd meg a Tóth Árpád utcában járda- és kerékpárút építése, a Tolsztoj utca út felújítása és csapadékvíz-elvezetése, a Panoráma közben útfelújítás és csapadékvíz-elvezetés, továbbá a Jankovich Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény nyílászáróinak cseréje. A közgyűlés elnöke megköszönte dr. Mészáros Lajosnak a térség településeiért végzett segítő tevékenységét és a rácalmási emberek munkáját.

Dr. Mészáros Lajos örömét fejezte ki, hogy Rácalmás, mint a térség egyik gyöngyszeme, ilyen jelentős forrást kapott a további fejlődéséhez. Köszönetet mondott a közgyűlésnek és dr. Molnár Krisztiánnak a munkájáért, valamint gratulált Rácalmásnak. 

Schrick István polgármester ugyancsak köszönettel kezdte beszédét. Mint elmondta, a város fejlődése a most kapott támogatás segítségével töretlen lesz, és az év végéig biztosítva lesz a működése is, hiszen már több mint 5000 lakosa van Rácalmásnak. A polgármester kifejtette azt is, hogy bár nem az önkormányzat az iskola fenntartója, de a rácalmásiak nagyon fontosnak tartják a gyerekek helyzetét. Ráadásul az iskolában is nőtt a diákok létszáma, és a korszerű nyílászárók cseréjével teljes lesz az iskola-felújítási program. Ugyanakkor a további fejlesztési célokként megjelölt útfelújítások és a csapadékvíz-elvezetések olyan településrészeket érintenek, amelyek régen várnak már a korszerűsítésre. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában