Éjfél után egyetlen perccel megérkezett az első baba

2023.01.03. 07:00

A kis Ádámmal egy új család is született a Himnusz dallama alatt

A Szent Pantaleon Kórházban 2023 első újszülött kisgyermeke éjfél után mindössze egyetlen perccel született meg, és az Ádám nevet kapta a szüleitől. A csöppség 29 éves édesanyja a terhesség 39. hetében hozta világra a kisfiút, aki 3000 grammal és 54 centiméterrel jött világra, a család első gyermekeként. Csak néhány másodperccel előzte meg őt az ország első vidéki kisbabája, aki Zalaegerszegen született.

Török Tímea

2023-ban a Szent Pantaleon Kórház első újszülöttje Urfi Ádám lett, a büszke szülők Takács Patrícia és Urfi Ádám Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

Dunaújváros - Ugyan az első dunaújvárosi babára – akinek a szülei helyi lakosok – még várni kell, de az új év első percében Urfi Ádám személyében megérkezett a kórház első idei újszülöttje. A gyönyörű apostagi kisfiú édesanyja legszebb születésnapi ajándéka, hiszen az anyuka, Takács Patrícia január 3-án ünnepli harmincadik születésnapját. 

A csöppség a terhesség 39. hetében, 3000 grammal és 54 centiméterrel, természetes módon jött világra, a család első gyermekeként. Mint a pénzügyi szakemberként dolgozó édesanya elmondta, több mint három éve vártak a gyermekáldásra. Így nagyon örülnek, hogy a várva várt csöppség egészségesen érkezett, és első gyermekekhez képest szokatlanul gyorsan is, hiszen december 31-én este háromnegyed hétkor értek be a kórházba, és az új évet köszöntő Himnusz dallamait hallották felcsendülni, amikor a baba válla már kint volt. Az anyuka azt is elmondta lapunknak, hogy bár nem járt a kórházi szülésfelkészítőre, de két lánytestvérétől és édesany­jától kapott információknak köszönhetően nem érték váratlanul a szülőszobai események. 
A kis Ádámot már nagyon várja otthon a nagymamája, valamint az apukája, akit szintén Urfi Ádámnak hívnak. A kórház babaszobájában vele is találkoztunk, kérdésünkre elmondta, karos­szérialakatosként dolgozik. A várandósság időszakában még nem tervezte, hogy bemegy a szülőszobára. Azonban amikor kedvesének erős fájásai lettek, nem szerette volna magára hagyni. Így végül kisfia születésének minden mozzanatát közösen élték át a párjával. Támogatta a vajúdást, a kinyomási szakaszban fogta az édesanya térdét, ő vághatta el a köldökzsinórt, jelen volt a fürdetésnél, de még a szülés utáni műtétnél sem hagyta egyedül a kedvesét. Úgy érzi, hogy pótolhatatlan élményt hagyott volna ki, ha nem vesz részt a gyermeke megszületésében. Minden leendő apukának javasolja, hogy támogassa így is a párját. Mert sokkal többet ad a születés élménye, mint amennyit elvesz, ez már az első pillanattól látszott. 

Az ifjú szülőket a terveikről is kérdeztük, így szóba került az is, hogy a pici Ádámnak egy testvért terveznek. Reményeik szerint kislány érkezik majd második gyermekként a családjukba, akit terveik szerint Jázminnak fognak hívni. 
Mivel az édesanya és a kisbabája is jó egészségnek örvendenek, így várhatóan hamarosan hazatérhetnek. Otthon már minden készen áll az új családtag fogadására. 
Szerkesztőségünk közösségének nevében (is) szeretettel köszöntjük az új családot és a kis Ádámot, boldogságot és jó egészséget kívánunk nekik! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában