Pályaorientációs nap

2022.12.10. 09:00

A városi papírmúzeumba látogattak a diákok

Mozgalmas napon vehettek részt a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, ugyanis pénteken orientációs napot tartottak, amely során a tanulók különböző foglalkozásokat ismerhettek meg.

Szente Patrícia

A papírmerítés fortélyait is megismerhették a gárdonyisok

Fotó: Laczkó Izabella

Pályaorientációs nap alkalmával látogattak el december 9-én, pénteken a Gárdonyi 7. és 8. osztályosai a dunaújvárosi Magyar Papírmúzeumba, ahol számos lényeges információval gazdagodhattak a papíripari szakmákat illetően. Az orientációs nap lényege, hogy a diákok egy tanításmentes nap során továbbtanulással, szakmaválasztással kapcsolatos programokon vehessenek részt, így megismerve a különböző karrierlehetőségeket. 

A nap folyamán a kisebbek az általános iskolában játékos formában ismerked­hettek meg a különféle foglalkozásokkal, ekkor általában néhány szülő is meglátogatja az intézményt, ahol bemutatják saját mesterségüket a gyerekeknek. A nagyobbaknak jellemzően különböző látogatásokat szerveznek a pályaorientációs napon, így idén a papírmúzeumba látogattak el a továbbtanulás előtt álló diákok. 

A múzeumi programon előadásokat, kisfilmeket tekinthettek meg az iskola tanulói, annak során részletes beszámolót kaptak a papíripari szakmákkal és gyártási folyamatokkal kapcsolatban, de a papír sokféle felhasználási területéről, újrahasznosításáról is megtudhattak néhány dolgot. Sőt, Pelbárt Jenő, a papírmúzeum igazgatója a papírmerítés fortélyait is megmutatta a tanulóknak, akik egytől egyig ki is próbálhatták a papír készítésének ezen különleges technikáját. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában