Szabolcs Vezér iskola

2022.10.27. 20:00

Pályaválasztás előtt állók kaptak bő tájékoztatást

A pályaválasztás sohasem egyszerű, fejtörést okoz szülőnek és végzős diáknak egyaránt. Ebben a döntésben szándékozik segíteni a Szabolcs Vezér Technikum az immár hagyományossá vált nyílt napjaival. Ezek alkalmat nyújtanak arra, hogy a diákok és szüleik felvilágosítást kapjanak az iskola falain belül zajló képzésről valamint az egyéb lehetőségekről.

Czeglédi Andrea

A Szabolcs Vezér Technikum színjátszóinak előadását érdeklődéssel figyelték a nyílt napon résztvevők

Akik október 25-én, kedden éltek az iskolalátogatás alkalmával, mindent megtudhattak az intézményről. 

Az első érdeklődők már reggel 8 óra előtt megérkeztek az iskolába, ahol a recepciós pultnál várták a vendégeket a 13. osztályos diákok és egy pedagógus. Az érdeklődők nevének rögzítése után rövid útbaigazítás következett, valamint minden látogató kapott egy szórólapot és apró figyelmességként az iskola nevével ellátott tollat, jegyzetfüzetet, kulcstartót. 

Egy angol nyelvi tanórára is bepillanthattak az érdeklődők Fotók: Czeglédi Andrea

A tájékoztatót ez alkalommal Végh Kornél igazgatóhelyettes tartotta, aki részletesen, interaktív bemutató keretében ismertette az intézmény képzési szerkezetét, és elmagyarázta a jelenlévőknek, hogy milyen képzések közül választhatnak. Részletesen beszélt az ösztöndíjak és gyakorlati képzések idejéről és rendjéről is. A tájékoztató végén az igazgatóhelyettes az érdeklődők kérdéseire válaszolt. 

A második és harmadik tan­óra keretében részt vehettek a látogatók a kedvük szerint választott nyílt órákon. Az iskola diákjai örömmel kísérték őket a tantermekbe. 

A diákok lelkesen készültek az előadásra, ami sikert aratott

Egyesek a matematikaórára, amíg mások a történelem- illetve magyarórára voltak kíváncsiak, de akadtak szép számmal olyanok is, akik az angolórán vettek részt legszívesebben. A harmadik óra keretében mindenki megtekinthette az iskolában működő és hosszú évek óta sikereket elkönyvelő drámaszakkör próbáját. 

A látogatók végül tanári kísérettel végig bejárhatták az iskola minden zugát, a tantermeket és a tornatermet is. 

Figyelmesen hallgatták végig a tájékoztatót

Közben kötetlen beszélgetés során kiderült például, hogy a nyílt napon részt vevő néhány diák szülei is ide jártak, több gyermeknek pedig a testvére végzi itt a középiskolai tanulmányait. Ez a tény minden pedagógusnak öröm és dicséret, hiszen nincs annál nagyobb kitüntetés, mint azt látni, ahogyan a volt diákok már felnőttként ennyire ragaszkodnak az alma materhez. 

A nyílt nap sikere az iskola jövőjének és fejlődésének garanciája. A 2023-ban 60 éves fennállását ünnepelni készülő oktatási intézményt számos, a megyénkben és országosan is híres ember vallja magáénak, és őrzi tinédzser kora szép emlékeit a Szabolcs vezérben töltött éveket. Az iskola vezetői remélik, hogy ez a következő hatvan évben is így marad… 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában