Dózsa Iskola

2022.10.26. 08:00

Elsősavatással kezdődött a Dózsa iskola hete

Programokkal dúsított hét elé néz a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola, ugyanis hétfőn startolt a hagyományos Dózsa-hét.

Szente Patrícia

Az 1. A-sok nagy sikerrel mutatták be avatóműsorukat

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A diákok legnagyobb örömére színesebbnél színesebb események várják az alsós és felsős tanulókat egyaránt hét eleje óta. Hétfőn például hivatalosan is megnyitották a hetet, majd délután méltón folytatódott az első nap, ugyanis az első osztályosokat az iskola teljes értékű nebulóivá avatták. A felsősök is szuperül szórakoztak, hiszen délután smink- és fodrászversenyen vettek részt. 

A keddi napon az alsósok tanulmányi versenyen vetélkedtek, ahol a gyerekek többféle témában is megmutathatták tudásukat: verset mondtak, de matekkal és helyesírással kapcsolatos feladatokkal is megküzdöttek. Amíg a kicsik gondolkoztak, a nagyok mozogtak, mivel sportdélutánt rendeztek az iskola tornatermében, ahol izgalmas csapatversenyeken vehettek részt a tanulók. 

Az iskola a hét többi napján is érdekes, kreatív programokkal kecsegtet a Dózsa-hét alkalmából. Szerdára szépíróversenyt hirdettek, emellett az alsósoknak dél­előtt kvízzel készülnek, ők később, a délután folyamán aerobik- és sportversenyen vehetnek részt, a felsősök pedig majd az ebédlőben kaszinózhatnak. Csütörtökön halloweeni játszóházban szórakozhatnak az alsósok, délután fél 2-től ­pedig a nyolcadik osztályosoknak tartanak vetélkedőt. Pénteken a hét a Kék nappal egybekötött fordított nappal zárul, továbbá az 5. és 6. órában táncos-zenés programkavalkád lesz, emellett focibajnokság és kvíz is színesíti majd a Dózsa-hét utolsó napját. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában