Dózsa Iskola

2022.06.02. 08:00

A tanulók előbb bebarangolták a világot, majd okosan és biztonságosan közlekedtek

A dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ, Magángimnáziumban rendezték meg a közelmúltban a Barangoljuk be a világot! elnevezésű földrajz-informatika verseny döntő, országos fordulóját.

Agárdy Csaba

A verseny múlt év decemberében két levelezős, online feladatsorral kezdődött, amelyek eredményeként a benevezett harminchat csapatból tíz jutott be a döntőbe. 
A végső megmérettetésre minden csapatnak egy ötperces videót kellett készítenie, amelyben települése nevezetességeit mutatta be, valamint egy környezetvédelemhez kapcsolódó plakátot kellett megalkotnia. A döntőbe az ország minden részéréről érkeztek diákok, akiknek étlapot és időjárás-jelentést is kellett készíteniük, majd egy földrajzi feladatsor megoldása, illetve egy ételkóstolóval egybekötött földrajzi kvízkérdések megválaszolása szerepelt a feladatok között. 

A Dózsa-iskola csapata: Bogó Anna, Gecse Janka, Török Nóra. Harmadikak az országban – büszkék lehetnek Fotók: Dózsa

A Dózsa-iskola csapata, vagyis a Bogó Anna, Gecse Janka, Török Nóra alkotta trió az országos versenyen harmadik helyezést ért el. Felkészülésüket Csapó Mária segítette. 
A Dózsa-iskola életében azonban nemcsak ez volt a közelmúltban jelentős esemény, hanem egy rajzkiállítás megnyitója is. A közelmúlt alatt azt érthetjük, hogy tegnap volt a megnyitó az intézmény aulájában. 
 

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedjünk okosan, biztonságosan címmel márciusban hirdetett óvodásoknak és általános iskolásoknak rajzpályázatot. 
Először Kőhalmi László főtörzszászlós, majd Németh Miklós alezredes köszönte meg a gyerekeknek, hogy részt vettek a pályázaton. 
– A gyerekeket kell először megszólítani a biztonságos közlekedés fontosságának kapcsán, hiszen ők így válhatnak tudatosan közlekedő felnőttekké. 
 

Németh Miklós (balról), Tóth Györgyné, Kőhalmi László és Rohonczi ROHO István a rajzkiállítás megnyitóján

Tóth Györgyné, a Dózsa-iskola igazgatója azt emelte ki, hogy a szép rajzok láttán úgy gondolja, nemcsak a jövő közlekedői, hanem a jövő művészei állnak az iskola aulájában. 
Rohonczi ROHO István képzőművész, pedagógus volt a pályázatok elbírálója. Elmondta, az „ítélkezésénél” azt tartotta fontosnak, hogy látsszon egy-egy rajzon, hogy abban sok munka van, és mennyire töltik be a teret. 
Végeredményt nem hirdettek, de a hatvankilenc pályázóból huszonketten kaptak különdíjat, és senki sem ment haza ajándék nélkül – például mindenkinek jutott csoki és láthatósági mellény. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában