Közélet

2022.09.20. 07:00

Összefoglaló a közgyűlés további fontos döntéseiről

Mint azt megírtuk, a nyári szünet utáni első rendes közgyűlését tartotta a képviselő-testület múlt héten csütörtökön. A nyílt ülésen a helyszínen kiosztott sürgősségi indítvánnyal együtt 29 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők. Azt is megírtuk, hogy az első napirendi pontnál a képviselők többsége szót kért, egyes pontokon parázs vita alakult ki a közel két órán át tartó „tárgyalás” során. Most nézzük, mi történt a többi napirendi pont ügyében.

Brousil Csaba

A testület a szeptemberi rendes ülésen is határozatképes volt

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A testület harmadszor módosította a 2022. évi költségvetéséről és annak végrehajtásáról szóló korábbi önkormányzati rendeletet. Egy másik napirendi pont kapcsán a képviselők döntöttek 11,5 millió forint költségvetési átcsoportosításáról is, amely „előre nem tervezhető személyi jellegű kiadások” fedezete lesz. A közgyűlési dokumentumokban foglaltak szerint konkrétan: „új kolléga jubileumi jutalma, nyugdíjba vonuló kolléga jutalma, új kolléga felvétele, kolléga új munkakörbe helyezése stb.” céljára fordítják majd ezt az összeget. 
 

A testület döntött arról is, hogy a város néhány területén, a kijárt zöldterületekre zúzottkő terítését végeztetik el több millió forint értékben, ezeken a területeken valószínűleg új parkolóhelyeket alakítanak majd ki. 
A közgyűlés úgy határozott, hogy karácsony ünnepe alkalmából 2022. december hónapban az időskorúak számára, meghatározott feltételekkel egyszeri pénzbeli támogatást biztosít. Ennek értelmében az időskorúak támogatása pénzbeli szociális ellátás, amelynek összege 8 ezer forint, ha az ellátott ellátásának havi összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének kétszeresét, jelenleg 57 000 forintot. Vagy 5 ezer forint, ha az ellátott ellátásának havi összege meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének kétszeresét, de nem haladja meg annak hétszeresét, jelenleg 199 500 forintot. 
A képviselők azt is megszavazták, hogy az önkormányzat idén is támogatja a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség munkáját 2,5 millió forinttal. 
 

Zárt ülésen a Dunaújvárosért díj adományozásáról, az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai intézmény magasabb vezetőjének megbízásáról és egy korábbi önkormányzati rendelet módosításáról döntöttek. A közgyűlés következő rendes ülése októberben lesz majd. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában