Színes programokkal

2022.05.03. 14:00

Rácalmáson két helyütt is majálisoztak az idén

A pandémia szigorú szabályai miatt az elmúlt években kimaradt a majális a rácalmásiak életéből. Ezért idén egyből két helyszínre is szerveztek programokat. A sportpályán a hagyományos programokkal készültek, a tóhoz pedig inkább a családokat várták. A gyönyörű időjárás és a remek programok kicsalogatták a lakókat, és örömteli hangulatú, sikeres rendezvény lett az eredmény május 1-én.

Török Tímea

Fotó: Zsedrovits Eniko

Két év kényszerszünet után a járványt megelőző időszak szokásaihoz híven nagyszabású majálist rendeztek az elmúlt vasárnap, két helyszínen is a kisvárosban. 
Kilenckor futóversennyel és a felnőttek kispályás focibajnokságával kezdődtek a sportprogramok. A regisztrálók közül kilenc csapat mérette meg magát fociban. 

A jó idő és a rengeteg érdekes program kicsalogatta a rácalmásiakat a vasárnapi majálisra Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Jó hangulat volt a pályán és a futóversenyen is. 10 óra előtt valamivel egy zseniális funkcionális sport­eszközt és a hozzá kapcsolódó edzéskoncepciót tekinthették meg az érdeklődők Dóczi Zsuzsi gym­stick-bemutatóján. Később a rácalmási Jazz­balett Klub tagjai mutatták meg magukat a színpadon. Délre megérkezett a színpadra Oláh Gergő. 13 órától pedig az EFKA partizenekar élő koncertjén mulathattak a rácalmásiak. 

A leglátványosabb program az old timerek bemutatója volt

A kísérőprogramok is különlegesek voltak. Volt például old timerek bemutatója, vagy a német témájú totó a nemzetiségi önkormányzat szervezésében, akárcsak a szárazföldi horgászverseny a Sirály Horgász Egyesület irányításával és a játszóház a Manóvár Óvoda pedagógusainak közreműködésével.

Oláh Gergő volt a rácalmási rendezvény sztárfellépője

 A másik helyszínen, a Millenniumi parknál az egészségen volt a hangsúly, ingyenes szűrővizsgálatokra várták a regisztráltakat 9 órától 12 óráig. Közben több érdekes előadás, bemutató volt, a gyerekeket pedig légvár várta. 

A Sirály Horgász Egyesület vadpörköltet főzött a jeles alkalomra

Bodoki Erika és Bodoki István illatpartit és biorezonancia-mérést rendeztek. Lidit Margit: Ismered a tested? címmel tartott interaktív előadást, majd Pavuk Andrea lomi-lomi masszázsbemutatója következett. Zászlós Ildikó mottója, hogy élj 100 évesen is egészségesen. Ehhez kapcsolódóan a meridián tornáról és légzéstechnikáról beszélt. Majd Juhász Fatime Jóga móka elnevezésű programját ismerhették meg a résztvevők. Olyan bemutató foglalkozásra invitált az oktató, ahol a gyerekek játékos formában mozognak és kalandoznak a mesék birodalmában. Végül Darabos Richárd önvédelmi foglalkozása arathatott osztatlan sikert. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában