tökfesztivál kreatívan

2021.09.15. 13:00

Megéri tökszobrászkodni, bőséges a jutalom

Pénteken veszi kezdetét a XVII. Tökfesztivál. Három napon keresztül bőséges programkínálattal várják a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület tagjai a védettségi igazolvánnyal rendelkező érdeklődőket.

Török Tímea

Fotó: Zsedrovits Eniko

A fesztiválszervezők a korábbi évek sikerei alapján az idén is szeretnék, ha nemcsak a változatos programok jelentenének szórakozást, hanem a fesztivál nevéhez illő tökdekorációk is szép élményt, a fotókhoz remek hátteret adnának nem csupán a kisváros lakóinak, de a vendégeknek is. Ezért a tökdekorációk elkészítésére a rácalmásiaknak több lehetőségük is volt. Akik vállalják a külön megmérettetést csábító ajándékban részesülnek majd. Ugyanis minden nevező csapat, amely a központi helyekre készíti el az alkotásait, öt darab háromnapos belépőt kap, a legjobbak ajándéka 300 ezer forint összértékű Decathlon-utalvány lesz, és a számos külön kategóriában értékelt alkotások Welser Gabriella zsűrizett kerámiáit nyerhetik meg.

Ennek a tökös kompozíciónak a címe Tök erdei – egy a számos kreatív alkotás közül
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Ez a felhívás a rácalmási Fő út, Millenniumi park, Széchenyi tér, Czakó cukrászda által határolt és a kúria bejáratáig tartó terület re készített tökös alkotásokra vonatkozik, és jelezni kell szeptember 15-én, vagy 16-án a tónál a regisztrációs ponton délután 15 és 18 óra között a tökszobrászkodási szándékot. Természetesen hagyományosan a telkek utcafronti részén is lehetett tökdekorációt készíteni, de ezek az alkotások nem vesznek részt a külön díjazásban, hanem két darab, háromnapos belépőre jogosítanak, amennyiben megfelelnek az elvárásoknak. Az utcai dekorációkat szeptember 14-én, a közterületieket azonban csak szeptember 17-én kezdik majd zsűrizni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában