Nem változott a beléptetési rend a kórházban

A kórházakban és a szakrendelésekben továbbra is fenn kell tartani a járványügyi helyzetnek megfelelő beléptetési rendet, ezért megjelenés előtt egyeztessenek a szakrendeléssel.

duol.hu

2020.03.18. sürgőségi betegfelvétel előszűrő sátor Szent Pantaleon Kórház Dunaújváros Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap

Forrás: archív

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros

A szakrendelésekre a március 11 előtt kiadott időpontok érvényüket veszítették, a kontrollra visszarendelt betegek esetében is. Az elsődleges szelekció, a beteg utak kijelölése a kórház előtti sátorban, valamint a rendelőintézetben újonnan felállítandó ellenőrző ponton történik.

A kórházban továbbra is érvényben van a látogatási tilalom! Maszk viselése az intézmény területén kötelező.

A belépéskor továbbra is testhőmérséklet mérést végzeznek és néhány kérdést tesznek fel, hogy a Covid19 gyanús eseteket kiszűrjék. A betegek között legalább másfél méter távolságot kell tartani. Alapesetben minimum 15 perces előjegyzést alkalmaznak, mely a vizsgálat típusától függően változhat. A várókban egyszerre tartózkodók számát igyekeznek minimális szinten tartani. Az egyeztetett időpontot szigorúan tartsák be, mert az elmulasztott időpont esetén újat kell kérni. Bizonyos ambuláns ellátásokhoz, melyek fokozott Covid19 átviteli kockázatot jelentenek, előzetes szűrést kell kérnünk.

A rendelési időkről a Szent pantaleon Kórház honlapján tájékozódhatnak, amely így ír a jelenlegi helyzetről:

Köszönjük eddigi türelmüket, és kérjük, hogy vegyék figyelembe, hogy a teljes körű ellátás nem azonnal vezethető vissza, csak ésszerű módon, fokozatosan, hogy mind a járványügyi készenlétünket, mind pedig dolgozóink egészségét és munkaképességét meg tudjuk őrizni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában