felújították

2019.04.04. 07:00

Színes varázs az óvodában

Március 29-én a kora reggeli tavaszi napsütésben már gyülekeztek a Jókai utcai óvoda udvarán a Cargill Magyarország Zrt. dolgozói és a felhívásra érkező szülők, nagyszülők (!), hogy társadalmi munka keretében szebbé varázsolják az óvoda barna, kopott kerítését, és helyrehozzák a megrongálódott, fedett homokozórészt.

V. Lajkó Anita

A szervező és ötletgazda Holl házaspárnak (Holl István és Holl-Burján Hajnalka) akkor jutott eszébe, hogy munkaadója segítségét kéri, amikor az óvodai bál elmaradt. A felújításhoz szükséges pénzösszeget a Cargill vállalta magára, a kétkezi munka részét – a társadalmi felelősségvállalás jegyében – a dolgozóitól és az óvodai szülői közösségtől várták, remélték a szervezők. A társadalmi munkának (vagy nevezhetjük önkénteskedésnek) itthon még nincs nagy hagyománya, azonban külföldön nagy figyelmet fordítanak rá.

Szépül a Jókai utcai óvoda kerítése
Fotók: VLA

A cég országszerte minden évben jelentős összeget költ társadalmi felelősségvállalásra. Példaértékű hozzáállása szerint azonban az anyagi támogatás soha nem járhat önmagában, mindig szükséges mellé társadalmi munka. Az óvodába – a (nagy)szülők és óvodai dolgozók mellett –nyolc dolgozó érkezett ezen a napon, akik munkaidőben végezhették a segítő munkát. A homokozó szegélye és a rá kerülő ülőpad már dél körül elkészült, a szorgos kezek a kora délutáni órákra a kerítést is átszínezték.

Az intézményfelújításban szorgoskodó csapat tagjai

A szervezők köszönettel tartoznak nemcsak a cégnek, az önkénteseknek, hanem az óvodai vezetésnek is, akik napközben szendviccsel, kávéval és üdítővel frissítették fel a tevékenykedőket. Külön köszönet több helybéli cégnek, amelyek elsősorban alapanyagokkal segítséget nyújtottak a helyreállítási munkához. A piros-sárga-zöld színben játszadozó kerítés mostantól egészen más hangulatot kölcsönöz az épületnek és az egész utcának is, megmelengetve gyermek és felnőtt lelkét egyaránt.

A társadalmi munkát szervező Holl házaspár, Hajni és István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában