vizsgálat indul

2018.09.07. 15:28

Perkátán kukacokat találtak az ételben

Alig indult el a tanév,Perkátán máris baj van közétkeztetéssel.

duol.hu

Perkáta önkormányzatának oldala írta meg, hogy a településen a szeptember 4-i ebéd során tálalt étel hibás volt, konkrétan kukacok voltak benne.

Az esetre a polgármester közleményben reagált, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk:

Közlemény közétkeztetéssel kapcsolatban

„Tegnap este bejelentés alapján értesültem arról, hogy Perkáta Nagyközség Önkormányzata által megrendelt közétkeztetési szolgáltatás keretén belül állítólag a 2018. szeptember 4-i ebéd során tálalt étel hibás volt, konkrétan kukacok voltak benne. Önkormányzatunk a közétkeztetést a legérzékenyebb perkátai csoportok számára biztosítja, az óvodás és iskolás gyermekek számára, illetve szociális étkeztetés formájában az idősek, hátrányos helyzetűek számára, így senkinek sincs joga az étellel ilyen hibákat elkövetni. Már tegnap éjjel a közétkeztetést biztosító vállalkozás képviselőjét megkerestem és kivizsgálást kértem tőle.

A vizsgálatot viszont az összes közétkeztetéssel foglalkozó intézményre kiterjesztjük, ezért ma reggel az önkormányzat által fenntartott intézmények, a Perkátai ÁMK és a Perkátai Szociális Központ vezetőit utasítottam a teljes körű vizsgálat lefolytatására, illetve partnerintézményként, a KLIK által fenntartott Perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola és AMI intézményvezetőjét pedig felkértem a minden iskolai osztályt érintő vizsgálatra. Emellett a szükséges hatósági bejelentéseket is megtettük.

A vizsgálat eredményéről tájékoztatjuk a szülőket és az érintetteket, illetve a legszigorúbban fogunk eljárni a szolgáltatóval szemben, amennyiben a vizsgálat hibát talál a szolgáltatásban.

Perkáta, 2018. szeptember 7.

Somogyi Balázs”

vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában