ezentúl a Rákóczi utcában

2018.03.28. 10:00

Új helyen a dunaföldvári Enni adok – enni kapok ételdoboz

Új helyre, a Rákóczi utcába került át az Enni adok – enni kapok doboz. A Re-Formáló Egyesület november végén alakult dunaföldvári önkéntes csoportja Deák Ilona vezetésével már negyedik hónapja működteti a rászorulók segítésére kihelyezett ételdobozt.

L. Mészáros Irma

A doboz korábban egy Mészáros utcai házon volt, amelyet most értékesítenek, ezért kellett váltani. A Rákóczi utcában lévő ingatlan tulajdonosa, Berczeli Magdolna ajánlotta fel az új helyet a jótékonysági célt szolgáló doboznak, amelybe bárki betehet, s amelyből bárki kivehet. Az önkéntesek felügyelik, tisztán tartják a helyet, kezelik a rendszeres adományokat. Szerencsére már egyre több üzlet, pékség, étterem adományoz. Örömmel fogadják nemcsak vállalkozások, de magánemberek segítségét is: tartós élelmiszert, pékárut, gyümölcsöt, lekvárt és egyebet, de – amíg hűvös idő van – dobozba vagy üvegbe tett kész­ételt is. Maradt egy adag leves, vagy pár szelet sütemény? Ne dobjuk ki, másnak jól fog esni – kérik. Vagy ha reggelente egy adaggal több szendvicset készítünk a gyereknek, ő iskolába menet beteheti.

Az önkéntes csoport két tagja, Komiszár József és Deák Ilona a Rákóczi utcai Enni adok doboznál Fotó: LMI/Dunaújvárosi Hírlap

A Fogadd örökbe az Enni adok dobozt! akció keretében örömmel fogadnák osztályok jelentkezését. Az empátiára, a cselekvő segítésre már korán rá lehet szoktatni a gyermekeket – állítják. A középiskolások közösségi szolgálatukat is teljesíthetik e tevékenységgel. Kérik, keressék az önkéntes csoport vezetőjét, illetve vegyék fel a kapcsolatot a [email protected] címen.

A budapesti székhelyű Re-Formáló Egyesület önkéntesei országosan már 33 helyen működtetnek Enni adok dobozt Balassagyarmattól Szarvasig, Budapesttől Dunaújvároson és Dunaföldváron át Gyuláig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában