MZ per X

2017.10.18. 11:30

Lelkes Vasvárisok a kódolás hetén

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas programokat kínált a Vasvári iskola kódolás heti sorozata.

Kovács Anita

A vasvárisok zöld-sárga flash mobbal köszöntötték az ötödik születésnapját „ünneplő” kódolás hetét Fotó: Amatőr felvétel

Stílszerűen zöld-sárgába bújtatott flash mobbal rajtolt el a Vasvári Pál Általános Iskola Codeweek programsorozata.

A vasvárisok zöld-sárga flash mobbal köszöntötték az ötödik születésnapját „ünneplő” kódolás hetét Fotó: Amatőr felvétel

A rengeteg izgalmas eseményt tartogató héten az ötödikesek játékos programokat próbálhattak ki (Lightbot I., Minecraft), a hatodik, hetedik és nyolcadik osztályos tanulók pedig az október 23-i nemzeti ünnep témáját dolgozták fel virtuálisan. Még a hét végére, szombatra is jutott játékos próbatétel, amikor a lelkes vasvárisok háromfős csapatokkal QR-kódok leolvasása alapján juthattak el a különböző állomásokra.

Az egyik izgalmas program: QR-kód olvasás Fotó: Ady Géza

Hasonló csoportmunkával szintén kódvadászattal dolgozták fel a 6.a osztályos tanulók a legfőbb sportágak „matematikáját” (rekordok, évszámok).

Ma és holnap az alsós kisdiákokon a sor: a kiterjesztett valóság (AR) segítségével sárkányt dédelgethetnek és földgömbön kalandozhatnak kedvükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában