a kulcsi-dunán

2021.06.30. 16:00

Pergetős horgásztriatlon-fordulót szerveznek

A hétvégén a település ad majd otthont a pergetős horgászok versenyének. Pontosan a X. Pergető Triatlon második fordulóját rendezik meg július 3-án és 4-én a településhez tartozó dunai szakaszon.

Török Tímea

2020.07.11. Sneci fogó verseny Kulcs Duna-part FOtós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Tíz évvel ezelőtt a Mátrai Pergetők és a Halfogók Baráti Köre Egyesület közösen elindították a Folyóvízi Pergető Triatlon sorozatot. A céljuk az volt – amit a sorozat neve is tükröz –, hogy folyóvizeken mérjék össze a pergetőtudásunkat a horgászok, de baráti keretek között.

Az elmúlt évek fejlődésének köszönhetően a Halfogók nevű egyesület vízkezelő lett, a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségén keresztül és a közép-dunai területen is rendszeres munkát végez. Kulcson barátságos fogadtatást találtak, és itt készül a ­HOFESZ horgásztanyája is – található a „Miért pont Kulcs?” kérdésre a válasz a szervező civilek weboldalán.

A Pergető Triatlon kulcsi fordulója versenyprogramjának pontos ismertetése előtt fontos leszögezni, hogy ez a verseny 24 órás megmérettetés lesz, olyan csónakos horgászviadal, ahol párok versenyeznek. A triatlon programja reggelivel kezdődik, az első etap ebédig tart majd. Az ebéd után pedig kezdetét veszi a második etap vacsoráig. A harmadik versenyrész a vacsorát követően másnap reggelig folytatódik, végül a reggeli után tervezik az eredményhirdetést.

Minden húsz centi fölötti, műcsalival fogható hal számít Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A verseny során minden húsz centiméter fölötti, műcsalival fogható hal számít, legyen az harcsa, balin, csuka, süllő, kősüllő, sügér, jászkeszeg, garda, domolykó. A megfogott hal mérőcsőben mérlegelés és értékelhető fénykép készítése és a mérlegelő lapon történt bejegyzése után azonnal visszakerül a vízbe. A mérlegelőlapokat a megadott időre a versenybázison kell leadni, a késés pontlevonással jár.

A versenyidő alatt, fordulónként a három etapban fogott halak összesített hosszát és a legnagyobb halat is értékelik. Bár a Pergető Triatlon mindhárom fordulójába lehet jelentkezni, de nem kötelező. Azonban a fordulón részt vevők közül kerül ki a 2021-es év Pergető Triatlonjának bajnokcsapata. A kulcsi fordulóban az első három helyezett csapat és a legnagyobb hal kifogója serleget és értékes ajándékutalványokat kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!