rendőrségi videóval

2021.04.27. 15:00

Tartozás miatt rántott kést és szúrt

A Fejér Megyei Főügyészség előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy Fejér megyei településen, 2020. február 29-én pénzének állítólagos elvétele miatt megszúrta az ismerősét.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Shutterstock

A nyomozás adatai szerint a vádlott és női ismerőse régóta baráti kapcsolatban álltak egymással. A sértett 2020. február 28-án a terhelt házában tartózkodott, majd másnap a vádlott kérdőre vonta őt, mivel állítása szerint a nő az előző napi találkozásukkor 8.000 forint készpénzt tulajdonított el tőle. A vádlott hazatért otthonába, magához vett egy 13 cm pengehosszúságú konyhakést és azzal az ismerőséhez indult. A sértetthez érve őt állítólagos tette miatt felelősségre vonta, majd kétszer megszúrta a mellkasán. A nő a szúrások után elfutott a helyszínről, menekülés közben az erősen vérző sérülései miatt többször elesett, majd az egyik parkban összeesett és segítségért kiáltott. A közelben tartózkodó két férfi a kiabálásra felfigyelt és telefonon értesítették a mentőszolgálatot.

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett, az egyik szúrás a mellkasát megnyitotta.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyek gyakorlásától eltiltást, valamint a bűnügyi felügyelet és a sértettől való távoltartás fenntartását indítványozta.

A rendőrség videófelvételt tartalmazó közleménye itt tekinthető meg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!