Európai Mobilitási Hét

2021.09.16. 07:00

Értékes programok minden városlakónak a környezettudatosság jegyében

Az önkormányzat idén is csatlakozott a szeptember 16 – 22. között megrendezett Európai Mobilitási Héthez.

duol.hu

A javaslatokat írásban kell eljuttatni a hivatalba Fotó: archív

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az eseménysorozat célja idén is a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, hosszútávú célkitűzése pedig, hogy rávegye a rendszerint autóval közlekedő polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe, úgy, mint például a kerékpár. A rendezvény részeként Dunaújvárosban ebben az évben is lesz egyebek mellett a már hagyománynak számító „Tiszta utcák, tiszta terek – tegyél a helyemre” várostakarítási akció, „Hivatali Zöld Nap”, és „Lakossági veszélyes hulladékgyűjtő akciónap”, de szeptember 22-én az Autómentes Nap és Klímavédelmi Akciónapon például ingyen utazhatunk a helyi autóbuszjáratokon.

Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányának idei mottója:

„Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében.”

A több napon át tartó programsorozat célja ezúttal is a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés és a környezettudatos gondolkodásmód népszerűsítése – ennek jegyében az önkormányzat szeptember 16 – 22. között minden korosztály számára értékes programokat kínál, amelyeket alább olvashatnak:

  • 2021. 09. 16 – 22. „Tiszta utcák, tiszta terek„ – Takarítási akció a város szabadon választott részén. Zsákokat és kesztyűket biztosítunk az önkénteseknek. Egész héten van lehetőség takarításra, igény szerint Dunaújváros területén: intézmények, civilek, lakóközösségek, városlakók jelentkezését várják a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével.
  • 2021.09.18. szombat Lakossági veszélyes hulladékgyűjtő akciónap ”Városvédők Újtelepért Egyesület„ szervezésében

  • Helyszín: Újtelep, Jókai utca (volt általános iskola udvara)

    Időpont: 8:00 -14:00 óráig

  • 2021.09.20. hétfő „Hivatali Zöld Nap”

  • Helyszín: Városháza tér 1-2., a Városháza előtt.

    Időpont: 9:00 – 14:00 óra között

    Betekinthetnek a hivatal „zöld” munkájába: a légszennyezés, zaj elleni védelem, vízminőség vizsgálatok, környezetbarát közlekedés, klímavédelem, klímatudatosság témakörökben, eszközök bemutatása, kipróbálási lehetőségek. Környezetbarát közlekedés: Vitorlázó repülőgép kiállítása.

    A környezetvédelmi totót kitöltők között vitorlázó repülést sorsolunk ki, Mezei Zsolt alpolgármester személyes felajánlásaként.

  • 2021.09.22. szerda „Európai Autómentes Nap és Klímavédelmi Akciónap”

  • Helyszín: Vasvári Pál Általános Iskola előtti téren a Petőfi ligetben

    Időpont: 9:00 – 13:00 óra között

    Óvodások aszfaltrajz versenye, kerékpáros ügyességi akadálypálya, biztonságos közlekedés rendőrségi állomás, Dunaújvárosi Egyetem bemutatója és kiállítása (elektromos járművek kipróbálása), Totó kitöltés, Kreatív állomás: ”Hulladékból érték„, Kvízjáték

    Szeptember 22-én a Volánbusz Zrt. Dunaújvárosban ingyenes közlekedést biztosít a dunaújvárosi helyi autóbuszjáratain!

    forrás:dunaujvaros.hu

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!