új kihívások várják Fehér Zsolt gárdáját

2020.02.19. 20:44

Alsóházi rangadók sora jön

Nem kis izgalommal várták az érintettek a férfi futsal NB I felső- és alsóházában egyaránt a rájátszás sorsolását. Megtörtént, nézzük a részleteket!

Balogh Tamás

Fridrich és Németh a kezdőpontnál – új kezdet

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Mint tudjuk, az eredményesebbek a bajnoki cím és a rangos helyezések sorsát döntik el a következő mérkőzéssorozattal.

Akik az első szériában lemaradtak, legalább olyan izgalmakra kell, hogy készüljenek, mint a másikak, hiszen nem szabad lebecsülniük a veszedelmes rémet: néhány hiba nyomán, akár a kiesés is fenyegetheti őket.

Figyelemre méltó és intő jel a színes kártyák dolga is. A mérkőzéseken eddig összegyűjtött sárga és piros lapokat a bajnokság végéig mindenki viszi magával, azok nem nullázódnak le! Némi túlzással csak annyival, vagy egy labda árnyékával maradt le az élmezőnytől sajnos a Dunaferr csapata.

Két kínos vereség és máris elolvadhat az előny

Fridrich és Németh a kezdőpontnál – új kezdet
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az Aramisszal azonos számú pontot értek el, ráadásul a budaörsiek gólkülönbsége mínusz kilenc, az újvárosiaké pedig plusz négy. A probléma a rivális eggyel több nyert meccsében van, akárcsak a Fradi esetében, amely egy pont előnyével csapott a célba, a negyedik helyen.

Ám mindez már csak a múlt, hiszen egy új bajnokság kezdődik.

A búsulás idejének már vége, az új pontok lehetőleg maradéktalan begyűjtése a cél mindenki számára. Igaz, hogy mindkét házban az első hat pontot vitt magával, de mondjuk ki bátran: arra az előnyre nagyon kell vigyázni, mert két vereséggel máris elolvad, és akkor már nagyon nehéz az újrakezdés bárki részére.

Az alsóházi rájátszást tehát plusz hat ponttal indítja a Dunaferr DUE Dutrade csapata, a második legjobb pozícióból a debreceniek indulnak, őket követik a veszprémiek, majd az újvárosiak által hétfőn legyűrt Rubeola, valamint a sereghajtó SG Kecskemét.

Mivel a riválisok a közelmúltban remekül erősítettek, így Fehér Zsolt gárdájának nem lesz könnyű dolga, ám remélhetően kiesési gondjai sem lesznek.BAT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában